Jdi na obsah Jdi na menu

Valašské Klobouky považují celý jarní los za příšerný

16. 3. 2013

 

Valašské Klobouky považují celý jarní los za příšerný

Fotbalisté Valašských Klobouk v zápase s Lukovem (červení). Ilustrační foto

Fotbalisté Valašských Klobouk v zápase s Lukovem (červení). Ilustrační foto Autor: DENÍK/Martin Břenek

včera 22:46

Valašské Klobouky – Po podzimní části I. A třídy skupiny A jsou sice na chvostu (10 bodů, skóre 23:37), ale sestup si nepřipouštějí.

 

Poslední celek I. A třídy sk. A neposiloval. Naopak o jejich hráče se zajímá divizní tým

Vedení fotbalistů Spartaku Valašské Klobouky udělalo dílčí opatření již dvě kola před koncem první poloviny soutěže, kdy za místo odvolaného Zdeňka Kupčíka nominovalo do trenérského křesla Luďka Marcaníka s asistentem Ladislavem Fojtíkem.

„Protože bydlím v Kloboukách, nad nabídkou klubu jsem neváhal ani sekundu. Je to výzva. Především ale chci klubu pomoci," vysvětlil své bleskurychlé rozhodnutí nový kouč.

„Výsledky opravdu neodpovídaly kvalitám kádru, který v uplynulém ročníku uhrál šesté místo. Na střed tabulky má stále," je přesvědčen Marcaník, který největší rezervy spatřoval ve špatné fyzičce.

„Kluci navíc nehráli jako tým. Právě na těchto skutečnostech jsme museli během zimní přestávky nejvíce zapracovat," potvrdil.

Zatímco téměř nezměněný kádr v uplynulých týdnech polykal v terénu velké kondiční dávky, partu utužil na soustředění v Brumově. „S přípravou i přístupem kluků jsem spokojen, kondičku jsme dohnali. Navíc jsme stmelili tým, nevidím zde žádný problém," potvrdil Marcaník, kterému ale dělají mírné vrásky na čele dvě zranění a možný odchod jednoho ze stavebních kamenů jeho týmu.

„O koho se jedná, si ale ještě nechám pro sebe. Jen mohu říci, že si jej vyhlédl jeden divizní celek," poznamenal.

Přestože sestavu nikdo neposílil, nemyslí si, že by v blížících se odvetách byl jeho výběr bez šance na zvrácení hrozícího sestupu. „Naopak, věřím v záchranu. Posílení týmu jsem ani nepožadoval, máme dostatečně kvalitní kádr," dušuje se Marcaník, který moc dobře ví o největší slabině týmu, kterou je obrana.

Valašské Klobouky totiž na podzim inkasovaly suverénně nejvíce gólů. „Dobrá defenziva je základ úspěchu. Sám jsem byl na podzim svědkem, kdy tým vedl doma 2:0, ale nakonec prohrál. Změny v rozestavení nechystám, ale někteří hráči budou hrát na pro ně nezvyklém místě," potvrdil.

O ambicích týmu hodně napoví úvodní kola, přičemž s losem odvet nový kouč nadšen není. Na úvod zajíždějí do Nedašova, pak budou doma hostit ambiciózní Vizovice.

„Je strašný! Prakticky na jaře hrajeme s celky z horní poloviny tabulky v domácím prostředí a s přímými konkurenty na jejich půdě," upozornil Marcaník, který na postup favorizuje vedoucí Podlesí. „I přese všechno věřím, že jaro zvládneme a budeme dál hrát v I. A třídě," dodal optimisticky nový trenér Valašských Klobouk.