Jdi na obsah Jdi na menu

Podlesí má v I.A třídě splněno nad plán

21. 11. 2012

 

Podlesí má v I. A třídě splněno nad plán, na postup zatím nemyslí

Fotbalisté Podlesí (červenobílé dresy).

Fotbalisté Podlesí (červenobílé dresy). Autor: Foto: Tereza Zgabajová

včera 14:26

Valašské Meziříčí, Podlesí – Skvělý podzim mají za sebou fotbalisté Podlesí. Nováček I. A třídy se v nové soutěži vůbec nerozpakoval s nějakým rozkoukáváním či oťukáváním a hned od začátku si vydobyl u soupeřů respekt. Fotbalisté Podlesí vyhrávali doma, body však vozili i zvenku a po zásluze tak přezimují na čele I. A třídy.

 

Přestože Podlesí vstupovalo do soutěže jako nováček, úplně přízemní ambice však nemělo. „Před sezonou jsme si říkali, že by bylo výborné být do pátého místa a jsme první, takže máme splněno nad plán. V klubu určitě panuje velká spokojenost," mne si spokojeně ruce tajemník klubu a člen výboru Tomáš Adámek.

Jedinou menší kaňkou na jinak skvělé podzimní jízdě Podlesí byl nepovedený závěr, kvůli kterému jsou na čele „jen" o skóre před béčkem Valašského Meziříčí.

„Mrzí nás dva poslední zápasy, které jsme v Brumově a doma s Podkopnou Lhotou nezvládli a neměli z nich ani bod. Jinak skutečně můžeme hodnotit podzim hodně pozitivně," je přesvědčen Tomáš Adámek.

Přesně v polovině sezony si v Podlesí zatím netroufají odhadnout, jak bude na jaře vypadat boj o postup do krajského přeboru. Však také tabulka po podzimu je velmi vyrovnaná. Třetí a čtvrtý celek ztrácí na Podlesí jen bod, pátý dva a ještě šesté Vizovice jen tři body.

„Čelo tabulky je hodně vyrovnané, nejméně prvních šest týmů má vysoké kvality a kdokoliv může pomýšlet na postup. Hodně nahoře bude béčko Valašského Meziříčí, stejně tak rezerva Brumova nebo i Vizovice," vypočítává Adámek nejsilnější konkurenty v I. A třídě. Momentální lídr I. A třídy zatím o případném boji o vyšší soutěž neuvažoval.

„My se vůbec nevnímáme v takové pozici, abychom na to mysleli. Do konce sezony je ještě mnoho zápasů. Přes zimu budeme v klubu teprve řešit, jak se k případnému boji o postup postavit a všechno kolem toho. Momentálně nemohu přesně říci nic bližšího, nicméně určitě chceme zůstat na špici soutěže," ujišťuje Adámek.

Během zimní pauzy budou fotbalisté Podlesí hrát turnaj ve Valašském Meziříčí. Možná přijde i nějaké doplnění kádru.

„Především však chceme pokračovat dlouhodobě v začleňování mladíků do áčka. Chceme dát dostatek prostoru mladým odchovancům klubu," zdůrazňuje Tomáš Adámek