Jdi na obsah Jdi na menu

OFS Zlín odložil zápasy 1.jarního kola

30. 3. 2013

 

OFS Zlín a Vsetín víkendový fotbal zrušily

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. Autor: DENÍK/Daniel Seifert

včera 21:08

Region – Přetrvávající nepříznivé počasí a špatné terény nutí fotbal v regionu k dalším odkladům. Zatímco na Kroměřížsku o víkendu bez zásadnějších problémů odehrají již druhé jarní kolo, zcela opačná je situace na Vsetínsku, kde zima stále vládne pevnou rukou.

 

„Konzultovali jsme situaci už od začátku týdne se všemi oddíly a z drtivé většiny jsme dostali jasnou odpověď, že hrát se na jejich hřištích nedá. Proto jsme odložili všechna na tento víkend naplánovaná mistrovská utkání na jednotný termín – sobotu 22. června na 16.30 hodin," informoval sekretář OFS Vsetín Pavel Březík.

Ke stejnému kroku se odhodlali na Zlínsku. Místní okresní svaz ale plošně odvolal teprve první naplánované kolo.

„Už v původní termínové listině pro jaro jsme využili jeden z květnových náhradních termínů," potvrdil předseda OFS Zlín Pavel Brímus, který situaci ve svém regionu pečlivě sledoval a před včerejším vynesením rozhodnutí oslovil všechny kluby a meteorologickou stanici v Holešově.

„Zde nám potvrdili, že na Zlínsku na 85 procent víkend proprší. A protože i kluby si přály odklad, hlasování výkonného výboru bylo jednoznačné. Jde nám totiž nejen o zdraví hráčů, ale i stav trávníků. Náhradní termín pro toto kolo byl stanoven na první květnovou sváteční středu. Kluby se ale mohou dohodnout na dřívějším termínu," doplnil Brímus.

Také na Uherskohradišťsku včera intenzivně sondovali situaci v regionu a poté se rozhodli do termínové listiny nezasahovat. „S výjimkou Horního Němčí by mohla být všechna utkání sehrána. Pokud by někde nebyl terén způsobilý, rozhodne až rozhodčí hodinu před výkopem," potvrdil předseda OFS Uherské Hradiště František Miko.

Vedení Krajského fotbalového svazu také zvažovalo plošný odklad, ale kvůli nedostatku náhradních termínů od něj upustil.

„Radikálně rozdílná je totiž situace na Vsetínsku, kde je ještě sníh, a třeba na Uherskohradišťsku či Kroměřížsku, kde se dalo hrát již minulý víkend a dokonce byly odehrány přípravné zápasy," upozornil předseda STK KFS Zlín Stanislav Travenec, který ale rozhodnutí o tom, zda hrát, či nehrát nenechal na pořadateli zápasu, ale na sudích. „Na druhou stranu se nebráníme dohodě klubů. Pokud k ní nedojde, rozhodne až na místě rozhodčí.

Reálně ale očekávám, že se nehraje okolo dvaceti procent duelů," odhaduje Travenec.

S minimálními odklady počítají také soutěže řízené moravským svazem v Olomouci. Zatímco z našich regionálních zástupců v rámci divizních soutěží by měli o víkendu zasáhnout všichni, v MSFL už v předstihu odložili utkání rezervy Zlína v Rosicích a Hulína v Třinci.

V obou případech byl na vině nevyhovující terén, který je prakticky pod vodou. „Abychom nevyšli ze zápasového rytmu, domluvili jsme si na tento víkend vzájemný přípravný zápas u nás ve Zlíně," potvrdil trenér juniorky Fastavu Jaroslav Švach.