Jdi na obsah Jdi na menu

Horké léto v Brumově. Fotbalisté prý bojkotovali zápas

8. 8. 2014

 

Horké léto v Brumově. Fotbalisté prý bojkotovali zápas

Trenér Brumova Miroslav Mičega

Trenér Brumova Miroslav Mičega Autor: DENÍK/archív

včera 13:14

Brumov – Byl to bojkot? Nebo snad stávka? Zřejmě něco podobného se během letní pauzy odehrálo v kabině divizních fotbalistů Brumova. „Někteří hráči se nedostavili k přípravnému zápasu. A výbor klubu nařídil, že hráči musejí opustit kabinu," informovaly Deník dva na sobě nezávislé zdroje, které si ale nepřály být jmenovány.

 
 
 

„Už je to pryč. Nechceme to komentovat," vzkázal předseda představenstva Marián Opat. „Je to jen záležitost kabiny," přidal se hlavní kouč Miroslav Mičega.

Mnohé může naznačovat i fakt, že Brumov opustila hned pětice hráčů, z nich trio Vypušťák, Chovanec a Školník posílilo konkurenční Slavičín. Stoper Dekleva se vydal do druholigového slovenského Nového Mesta a pryč je i Šindler.

„Nikoho jsem nevyhodil. Bohužel se ale stalo, co se stalo. Jsou to moje ‚děti' , které pode mnou začínaly hrát fotbal. Je mi to líto, ale třeba jinde pochopí, jak se dělá fotbal a do Brumova se vrátí a znovu se potkáme, pokud tady ještě budu," věří Mičega.

Právě odchod Školníka může být překvapením. Jenže ve skutečnosti byl logickou volbou hráče. „Odešel sám, jelikož mu Slavičín nabídl lepší podmínky. Navíc se vrátil domů, bude se ženit a čekají dítě," vysvětlil kouč Miroslav Mičega odchod jednoho z klíčových mužů Elserema posledních let.

Místo něj však přišla více než adekvátní náhrada v podobě ligového rutinéra Tomáše Polácha. „Jsem rád, že přišel a kluci se mají od koho učit. Bude se snažit mladší spoluhráče usměrňovat. Ale soutěž je úplně jiná, než je profesionální fotbal," upozorňuje Mičega, kde Polácha mohou čekat určité nástrahy.

Gólové příspěvky se budou rovněž očekávat od dalších dvou posil Daniela Kořénka ze Štítné nad Vláří a Petra Gaga z Bojkovic.

„V přípravě se Dan Kořének ukazoval lépe. Třeba s druholigovým Frýdkem-Místkem (0:3) odehrál dobrý zápas. Proto věřím, že bude platným hráčem a vstřelí i nějaké branky. Gagovi bude adaptace trvat zřejmě déle, musí si zvyknout na skok mezi soutěžemi," tuší Mičega, který po příchodu Polácha musí odrážet velké očekávání okolí, které věří, že tentokrát nebude Brumov bojovat pouze o záchranu soutěže.

„S příchodem šikovných hráčů mají lidé trochu vyšší vyhlídky, ale nejprve si tým musí sednout. Až samotné zápasy ukážou, jak na tom jsme. Osa týmu se bude teprve budovat. Jednoznačným cílem je záchrana, ale přesto bychom chtěli hrát výš," nevzdává se Mičega.

POZNÁMKA

Hledáme odpovědi

„Měli jsme tam nějaké problémy, ale nechci, aby se o tom psalo," poprosil mě kouč Brumova Miroslav Mičega během našeho rozhovoru. Jenže v tomto směru Deník a osobně ani já nechci zavírat oči a tvářit se, že se nic nestalo.

Lidé se naopak ptají, co se stalo. Proč odešli právě do rivalského Slavičína? I proto si lidé Deník koupí. Novináři jsou totiž placení od toho, aby na jejich otázky hledali odpovědi.

Právě aférky, pikantní události a pohnuté vztahy dnešní společnost zajímají ze všeho nejvíc.

A nedostavení se hráčů k zápasu je i pro náš region natolik nestandardní záležitost, že článek nejen v novinách, ale především na webu bude mít vysokou čtenost.

Nebo se mýlím?

Daniel Ostrčilík, sportovní redaktor Deníku