Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení podzimu FC Vsetín - trenér Matějíček

10. 1. 2014

 

Hodnocení "podzimu" z pohledu trenéra Matějíčka

17.11.2013 | Robert Procházka
 

Po nevydařené jarní záchranářské misi, bylo naším úkolem připravit mužstvo do nové sezóny tak, aby jsme se dostali zpět do nejvyšší krajské soutěže a zároveň jej budovali s perspektivou na další výkonnostní růst.

 

S týmem se rozloučili hráči ze Slovenska, dále pak hráči, kteří se většinou nemohli buď z pracovních nebo studijních důvodů zůčastňovat tréninkových jednotek.Tito hráči odešli do okolních klubů, kde se, po zrušení našeho B týmu, můžou nadále herně rozvíjet.Tato spolupráce je pro nás výhodná, protože většina z hráčů hrají jen o jednu soutěž níž, takže je předpoklad většího herního růstu, než kdyby jen seděli na lavičce nebo jen epizodně naskočili do utkání.

Novými posilami se stali, Tomáš Kundera(19) odchovanec, návrat z Hlučína, Dan Zgarba(31) hostování ze Lhoty u Vs., Mira Třasoň(37) host.z Bystř.p.H., Petr Kocurek(30) návrat z Vel.Karlovic a po zranění se zapojil opět Laďa Sedlák (33).

Začínali jsme dvěma zápasy na soupeřových hřištích (Štítná, Kelč) a získali jsme 4.body, což nebylo špatné. 2.body jsme ztratili ve  Štítné, kde jsme vedli 3:0, ale přesto jsme nedokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. Tady jsme poznali,že postup nebude jednoduchý a naši soupeři se na nás budou připravovat nejenom fotbalově...

V dalších zápasech jsme až do 7.kola získali plný počet bodů. V 7.kole jsme hostili na svém hřišti tým Podlesí a po nevydařeném výkonu podlehli 1:2. Po tomto zápase odešel z týmu zkušený obránce Tomáš Zetek (Sehradice). Na jeho post se zařadil Aleš Mucha a i když je spíše ofenzivně laděný hráč, vedl si na novém postu velmi dobře a byl velkou oporou mužstva. Do konce podzimu jsme ztratili 4.body za 2.remízy, v Brumově (0:0) a v Nedašově (2:2). Kdyby v Nedašově domácí, s velkou pomocí rozhodčího nevyrovnali, tak jsme tam hráli ještě teď, kdy píšu toto hodnocení...

Na závěr nás čekaly utkání s týmy z popředí tabulky.Obě jsme výsledkově a dá se říc (mimo Štítnou), i herně zvládli.

Po podzimní části, včetně jarní předehrávky, jsme na 1.místě s dvoubodovým náskokem před Podlesím. Výchozí pozici máme dobrou, teď nesmíme podlehnout nějakému uspokojení. Bude nutné zlepšit přístup k tréninkovému procesu což se týká hlavně docházky hráčů. Mužstvo je tvořeno z velké části studenty, kteří navštěvují školy v Brně, Olomouci nebo Ostravě.Tato skutečnost je hlavním kámenem úrazu, neboť  tito hráči musí směřovat svou energii hlavně studiu a tím už jim jí nezbývá mnoho času na to, aby se i v týdnu bez tréninku přinutili k činnosti, která by je udržovala v dobré fyzické, psychické i herní pohodě. Můj pohled je na věc ale takový, že si hráči musí lépe zorganizovat svůj volný čas a nepoužívat školu jako svou omluvenku k absencím na trénincích.

Ale teď již ve zkratce ke skončenému podzimu. Velkým pozitivem je počet vstřelených branek(49ve 14 zápasech), ofenzivní naladění mužstva a v neposlední řadě pozitivní naladění všech, co se pohybují okolo týmu. Byl bych nesmírně spokojený, kdybychom předváděli dobrý a atraktivní fotbal, na který si najde cestu více fanoušků. Primární cíl by měl být posun kvalitativní i tabulkový a to již od mládežnických týmů směrem k dospělým tak, abychom navázali na historické úspěchy vsetínského fotbalu. Podmínky, hráčský potenciál a chuť si myslím,že v klubu jsou.

Statistika:

Střelci branek:

Hořelica  13

Starec     8

Zgarba    7

Surovec  6

Třasoň    6

Fojtík      3

Němec    2

Kocurek ,Lukáč, Zetek, Kundera po  1