Jdi na obsah Jdi na menu

Dan Kořenek dal první brankou v divizi impulz k obratu v derby

19. 8. 2014

 

Valašskému El Clásiku nyní vládne Brumov

Brumov – Valašské divizní El Clásico opět nabídlo působivé divadlo. Jen režisér se změnil. Po dvou letech vlády fotbalistů Slavičína se žezla chopil Brumov. Máte rádi zápletky a příběhy? V neděli před obědem se jeden takový odehrál. Hrdina? Především brumovský Olin Bartozel.

 

brumov_vs._slavicin_-_235--1-.jpg

 

BRUMOV – SLAVIČÍN 3:2 (0:1)

První půli sledoval kvůli nataženému svalu pouze ze střídačky. Poté jej ale v nouzi kouč Brumova Miroslav Mičega poslal na hřiště. Ukázalo se to jako geniální tah! „Měl hrát od začátku, ale má nějaké zdravotní problémy. Ale podle toho, co jsem viděl, je asi zdravý," pousmál se Mičega.

„Raději jsme ho ale od začátku nepostavili. Přesto jsme se nakonec rozhodli pro tah s Olinem. A byl klíčový," mnul si ruce brumovský stratég.

Už ve 46. minutě totiž jeho tým vyrovnal na průběžných 1:1 Kořenkem. V 58. a 64. minutě pak přišly velké chvíle Bartozela, který zasadil Slavičínu další dvě rány do vazu. I proto byl trenér hostů Vladislav Straka na prášky.

„Začátek druhé půle byl z naší strany tragický. Kluci na hřišti opět snad usnuli. Přitom jim zdůrazňuji minimálně čtyřikrát, že jakmile zahájí druhý poločas, musíme pokračovat, jak jsme skončili první," drbal se ve vlasech Straka.

„Kdybychom deset minut před koncem odpadli fyzicky, neřeknu půl slova. Možná to už mají kluci v hlavách. Asi budu potřebovat psychologa," hořce se pousmál Straka, který „hlídacího psa" Matůše nasadil na Polácha.

Slavičín přitom začal parádně. Ačkoliv v poli tak výrazný rozdíl nebyl, hosté si na rozdíl od soupeře dokázali vytvářet šance. Jenže s výjimkou Matůše z 9. minuty se žádná neujala.

„Nechci přehánět, ale kdybychom po prvním poločase vedli 3:0, bylo by rozhodnuto," tvrdí Straka. „Slavičín působil sebevědoměji a fotbalověji, my jsme byli ustrašení, báli se a nevěřili si. Naštěstí že jsme dostali jeden gól. Po pauze jsme chtěli ukázat lidem, že umíme hrát fotbal. Za druhou půli jsme si jednoznačně zasloužili vyhrát," tvrdil Mičega.

Slavičínu citelně scházel Lukaštík, který ještě nevyléčil zranění z poháru proti Sigmě Olomouc. „Ten by byl schopný uhrát dlouhé balony. Za nasazení a agresivitu jsme si nezasloužili prohrát. V tom klukům nemám co vytknout. Bohužel jsme udělali víc taktických a systémových chyb," litoval Straka.

Právě jeho protějšek Mičega v první půli testoval systém 4–3–3, jenže hra na tři útočníky se mu neosvědčila. „Chtěli jsme to vyzkoušet, když Olin nemohl hrát od začátku. Ale vrátili jsme se postupně ke hře na dva klasické forvardy. Důležité bylo, že to trefil Dan Kořenek. To byl impulz, poté jsme už vládli," lebedil si Mičega.

Až do 90. minuty, kdy se Slavičín pokusil o zoufalý nápor. Po jedné z akcí fauloval Petra Švacha brankář Urbánek a penaltu proměnil Školník. „Domácí se sice divili, proč ji sudí odpískal, ale asi tam Petra (Švacha) stáhl. Gólman mu šel zbytečně pod nohy," myslel si Straka, který k výkonu rozhodčího Slavíka stejně jako Mičega neměl výhrady.

„Byla to Urbánkova velká chyba. Bude to mít určitě dohru. Tohle si nemůže dovolit. Klidně jsme ten zápas mohli ztratit," nechápal Mičega. „Škoda že jsme nevyrovnali, šance tam byla," litoval Straka.

Cestu na brumovský stadion si našla více než tisícovka fanoušků obou táborů. „Dvanáct set diváků tady bylo. Dalo se to čekat. Atmosféra byla pěkná, i zápas se musel líbit," tvrdil sportovně Straka.

„Právě pro lidi se dělá fotbal. Mám z výhry radost, ale i Slavičín předvedl fantastický výkon. Tento region by měl být hrdý na to, že taková mužstva tady mohou hrát," skládal Mičega poklonu třaskavému derby, které dostalo přízvisko Valašské El Clásico.