Jdi na obsah Jdi na menu

Znojemský deník-Josef Hnaníček

21. 6. 2013

 

Hnaníček slavil i "papírový" postup. A těší se na Baník

Josef Hnaníček ze Znojma (vpravo).

Josef Hnaníček ze Znojma (vpravo). Autor: DENÍK/Lubomír Stehlík

11.6.2013 16:49

Znojmo, Brno – Menší zlo. Přesně takové spojení sedí na azyl fotbalového Znojma na brněnském stadionu v Srbské ulici pro premiéru jihomoravského klubu v nejvyšší soutěži. Vítěz Fotbalové národní ligy stráví v Brně podzimní část sezony. „Je to takhle určitě lepší. Kdybychom zůstali ve druhé lize, už se z ní také nemusíme znova probít," povídá znojemský obránce Josef Hnaníček.

 

Šestadvacetiletý zadák rovnou poukazuje i na obtížnost druhé nejvyšší soutěže. „Je dost těžká. Týmy jsou vyrovnané a každý může porazit každého," cení si letošního vítězného tažení, které Znojmo zakončilo postupem do první ligy.

Ten ale musel být stvrzen až administrativní cestou, jelikož stadion jihomoravského celku nesplňuje prvoligové náležitosti. Mezi českou fotbalovou elitu posunulo Znojmo až svolení s odehráním podzimní části soutěže v Brně. „Věřil jsem, že nejvyšší soutěž hrát budeme, jinak to ani nejde. V kabině jsme se o první lize a jednáních o ní hodně bavili po prohraném zápase s HFK Olomouc. Doufali jsme, že to dopadne dobře," přibližuje Hnaníček diskutované téma uvnitř mužstva.

Šťastnou zprávu o splnění všech podmínek pro udělení prvoligové licence ale přímo se spoluhráči neoslavil. „Dozvěděl jsem se to po telefonu od lidí z klubu, pochopitelně jsem měl radost," dělí se o první dojmy.

Ačkoliv oslavy ve znojemském týmu propukly už tři kola před koncem po výhře 3:0 nad Mostem, i „administrativní postup" si zasloužil přípitek. „Já jsem i tenhle úspěch oslavil. U nás na vesnici jsem uspořádal posezení s kamarády," prozrazuje Hnaníček.

V letní přípravě už bude zlínský rodák pilně studovat hru prvoligových útočníků. I těch plzeňských, kteří před dvěma lety prolomili bránu Ligy mistrů. „Těším se na ně. Lákají mě souboje se prvními pěti celky tabulky, hlavně se Spartou, Plzní a Libercem," probírá nastávající soupeře.

Jeden z nich bude speciální. „Hodně se těším na Baník. Jako malý jsem tam chodil," vzpomíná Hnaníček na ostravský celek.