Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s hráčem A.mužstva Jiřím Šuráňem.

3. 5. 2011

p4030387.jpg

 

 

  • V kolika letech jsi začal hrát fotbal ?

Za přípravku jsem tady ve Štítné začal hrát v 6-ti letech.

 

  • Na kterého trenéra ve své fotbalové kariéře rád vzpomínáš ?

Velmi rád vzpomínám na časy, kdy nás v mladších a později i ve starších žácích trénoval pan Hnaníček, kterého každý zná pod přezdívkou „papír“. Asi nikdy nezapomenu na jeho svérázné praktiky na trénincích ani na jeho proslovy v kabině o přestávkách zápasů. :D Pod jeho taktovkou byl celý tým vždy skvěle připraven fyzicky a samozřejmě nás naučil i taktice. Dále bych pak nechtěl opomenout nynějšího trenéra „A“ mužstva Pavla Vaculíka, který stmelil náš tým ve výbornou partu a díky němu jsme tam, kde jsme.

 

  • Máš nějaký oblíbený klub a hrál ses v mládí na nějakého hráče ?

Na tuhle otázku mám jednoznačnou odpověď. Už od mala jsem velkým fanouškem Manchesteru United. Vždy se mi líbila jejich hra i přestupová politika. Mým velkým vzorem byl odjakživa Ryan Giggs. Vždycky mě fascinovalo, v jaké rychlosti pracoval za mlada s míčem a teď mě stále udivuje, že v 37 letech pořád neuvěřitelným způsobem táhne United v hondbě za trofejemi a je pro svůj tým nepostradatelný. Navíc nikdy nehrál za jiný tým než Manchester, v čemž je taky vyjímečný.

 

  • Jak dlouho hraješ v A. Mužstvu ?

Do „A“ mužstva jsem poprvé nakoukl jako mladý dorostenec. Myslím, že to bylo v 16-ti letech. Tehdy trénoval ještě pan Hrnčiřík z Popova a hrála se 1.B třída. Asi jsem ho tehda přesvědčil, protože od té doby nastupuji za Áčko pravidelně.

 

  • Prozradíš nám nějaké zajímavosti z kabiny ?(např. co posloucháte za hudbu a nebo jestli máte nějaký rituál před zápasem)

Nějaké zajímavosti tady již kluci přede mnou zmínili. Co se týče rituálů před zápasem, tak to je u každého hráče zcela individuální. Třeba Mahony si vždycky stoupá nakonec řady při nástupu. Jinak jsem si ničeho speciálního nevšiml, protože se vždy koncentruji na svůj výkon a moc si věcí kolem sebe nevšímám. Ale máme jeden společný rituál po úspěšném zápase a tím je zpěv písně Hruška od Čechomoru, která je naší nepsanou hymnou.

 

  • V utkání nastupuješ na kraji zálohy. Jaké máš v záloze spoluhráče a jak se ti s nimi hraje ?

Kraj zálohy byl ve Štítné dlouhou dobu velmi nevděčný post. Mnohokrát se stávalo, že jsem naběhal velkou spoustu kilometrů a balon jsem měl u nohy minimálně. Poslední dobou je to ale čím dál lepší a lepší. Na své nynější kamarády, a to nejenom ze zálohy, si nemůžu stěžovat. Někdy to sice trošku skřípe, ale jinak se mi s nimi hraje skvěle. Nikdy jsem tady ve Štítné nezažil lepší kolektiv.

 

  • 11. května bude mužstvo hrát semifinále poháru hejtmana zlínského kraje. Utkáte se doma se Spytihněví. Co od toho utkání očekáváš ?

Utkáme se s velmi kvalitním soupeřem, a proto očekávám, že k úspěchu povede cesta jedině přes naše maximální nasazení. Každý z nás si bude muset šáhnout až na úplné dno svých fyzických i psychických sil. Pro nás je obrovskou motivací finálové utkání, které se hraje na zlínské Letné, a proto můžu slíbit, že uděláme pro postup totální maximum.

 

  • A závěrem se tě zeptám, co by jsi chtěl vzkázat štítenským fanouškům ?

Fanouškům bych chtěl vzkázat, ať chodí na fotbal v co možná největším počtu a ať nám fandí, i když se nám třeba v nějakém zápase nebude dařit podle jejich představ. Jsme jenom lidi, ale vždycky se budeme snažit co nejlépe reprezentovat jméno Štítná nad Vláří.

 

S pozdravem
Hráč A.mužstva
Jiří Šuráň