Jdi na obsah Jdi na menu

Trenér TJ Štítná Zdeněk Šebák: Kluci jsou nachystaní na obhajobu

13. 1. 2014

Trenér TJ Štítná Zdeněk Šebák: Kluci jsou nachystaní na obhajobu

 

Štítná nad Vláří – Tenhle mančaft se nemusí bát nikoho. Sílu Štítné nad Vláří, popodzimu čtvrtého týmu I. A. třídy skupiny A, si na jaře vyzkoušely Luhačovice, aktuální lídr krajského přeboru  tenkrát na  Zlínské Letné podlehl ve finále Poháru hejtmana Zlínského kraje na penalty. V létě pak vyřadily z poháru České pošty  sousední Slavičín a provětral Brumov.

„Naším hlavním jarním cílem je obhajoba krajského poháru.Kluci jsou na to nachystaní.Atmosféra, která vládla v červnu při finálovém pohárovém utkání s Luhačovicemi,se jim tak zaryla do paměti, že nemyslí na nic jiného. Já jim v tom  bránit nebudu,“ usmívá se kouč Štítné Zdenek Šebák,který v létě převzal úspěšný mančaft po Pavlu Vaculíkovi.

„A čtvrté místo bychom chtěli také vylepšit. Na první místo ztrácíme sedm bodů, tak že za postupem se za každou cenu hnát nebudeme. Ale s mužstvem  ,který máme chceme do roku do dvou o postup hrát.Vždyť až osmdesát procent hráčů z kádru má třiadvacet roků a méně. Krajský přebor by nebyl špatný, ale I.A třída je pro nás zatím   ideální,“ vysvětluje.

Jeho tým válel především venku, kde nastřílel z 34 gólu rovných 21 branek. „Proto nás potěšily  všechny zápasy venku,kde jsme byli téměř ve všech zápasech o  třídu lepší než soupeři. Něco nás zklamalo, ale to raději nebudu komentovat,“bránil se Šebák, který měl zřejmě na mysli  zápasy s Dolní Bečvou a Podkopnou Lhotou.

Právě v těchto zápasech  rozhodčí Konečný  udělil Štítné rovných 14 žlutých karet a k tomu vyloučil tři hráče.„Za svou trenérskou kariéru se mi ještě nikdy nestalo,že jsem musel střídat své největší opory Dana Kořenka s Tomášem Vaculíkem jen proto, aby je rozhodčí nevyloučil,“ vysvětloval Šebák v hodnocení podzimní části soutěže  na klubových internetových stránkách.

Pohárové úspěchy se ale podle trenéra na připravenosti soupeřů nepodepsaly.„Se Slavičínem i Brumovem jsme odehráli dobré zápasy,ačkoliv jsme z poháru vypadli.Ale soupeři na to asi nehleděli.Oni Štítnou znají a tuší, co od mých hráčů  očekávat,“ myslí si Šebák,který se nedomnívá, že by v kádru během zimy došlo k pohybům.„Ze základní sestavy  s kterou jsme začali sezónu v zápase s  Brumovem v poháru České pošty  nám ve 14.kole ve Vsetíně nastoupili jen čtyři hráči. Ale i přesto jsme během podzimu uhráli výsledky a body  s hráči, kteří se postupně dostali do základu a osvědčili se nám. Není třeba nikoho hledat,protože se během zimní přípravy  určitě všichni zranění vrátí do mužstva.  Štítná, to vždy byla a je  líheň kvalitních fotbalistů,“mne si ruce trenér Šebák.

Rozhodne není důvod mu nevěřit.

- Zlínský deník -OSTR-