Jdi na obsah Jdi na menu

Tomáš Vaculík: Po triumfu v poháru jsme byli ve Štítné za bohy

13. 1. 2014

Tomáš Vaculík: Po triumfu v poháru jsme byli ve Štítné za bohy

 

Rád by se opět ocitl jako v pohádce. Znovu by  se totiž Tomáš Vaculík s celou Štítnou nad Vláří po roce na Letné napil slivovice z Poháru hejtmana Zlínského kraje. „Na jaře jsme byli za bohy,“ přiznává s devíti brankami 20 leté ofenzivní eso Štítné nad Vláří Tomáš Vaculík,který by rád zároveň postoupil do krajského přeboru.

Máte na to podmínky?

Hráči by na to byli,i když pro rozšíření kádru by mohl někdo přijít zvenčí asi tak na dva až tři posty. Herně bychom na kraj určitě měli.V I.A třídě už mnoho soupeřů nemáme. Viditelně je přehráváme a jen individuálními chybami či vinou marodky ztrácíme body.Já osobně jdu do  každého zápasu vyhrát.Chci jen vítězit a postup do kraje by nebyl od věci.

Jenže po podzimu jste s 26 body čtvrtí. Necekali jste vzhledem k síle mančaftu trochu víc?

To je pravda, ale měli jsme hodně zraněných. Takže nakonec je to přes všechny potíže dobré umístění.

Opět jste se dostali do semifinále Poháru hejtmana Zlínského kraje, kde vás na jaře čeká Bystřice pod Hostýnem. Jdete za obhajobou?

Byli by jsme rádi Každý v kabině  ho chce obhájit. Někteří kluci se finále  v minulé sezoně nezúčastnili kvůli zranění nebo byli odjetí ,a tak je to mrzí a chtěli by si finále také zahrát.

Vy jste ale na jaře na zlínské Letné nechyběl. Došlo vám postupem času, co jste dokázali?

Zatím je to ve fotbale top zážitek. Je to nejlepší, čeho jsem ve fotbale dosáhl a jsem za to velmi rád.Na obec, jakou Štítná je, to je parádní výsledek a ještě dlouho se o něm bude mluvit.

Jakou měl odezvu?

Fanoušci si toho hodně cenili.  Všichni to s námi prožívali. Přišlo se podívat hodně fanoušků, což nám hodně pomohlo.Vypadalo to, že dorazila celá Štítná.A pak to také náležitě oslavila.Oslavy se táhly  téměř tři dny. Někteří je první den nezvládli, ale přesto další den šli do toho znovu.

Pocítili jste proto během podzimu od soupeřu větší pozornost?

Ze začátku ,když jsme přišli do I.A třídy od nás nic nečekali a hráli jsme do otevřených obran. Dá se říct ,že i po letních výsledcích teď všichni spíš hrají zezadu a čekají na brejky a naše chyby.

Vám osobně se za dařilo i střelecky.S partákem z mužstva Danielem Kořenkem s devíti góly bojujete o čelo tabulky střelců. Láká vás na jaře tuto soutěž vyhrát?  

Určitě by mě to lákalo, ale prioritou je pro mě úspěch týmu.

S osmi žlutými kartami vedete i tabulku se žlutými kartami . Jak se vám to povedlo?

Bude to tím, že prostě ze souboje neuhnu..Některé žluté byly určitě zbytečné,třeba za kecy,ale spíš je  to o mé  tvrdosti. Neuhnu,prostě neuhnu.Myslím,že někteří rozhodčí jsou  až příliš  přísní.

Měl jste možnost si zahrát i divizi v Brumově a ve Slavičíně. Proč to nevyšlo?

Byl jsem na přípravě, mohl jsem tam jít hrát. Ale jednu sezónu pro mě bylo prioritou vyhrát krajský pohár pro Štítnou a v další sezóně zase dostala přednost škola, jelikož jsem zrovna maturoval.Teď jsem studentem  VUT v  Brně.

V létě jste si však zahrál proti oběma sousedním klubům Pohár České pošty. Byly to pro vás speciální zápasy?

Určitě. Zahrál jsem si proti kamarádům,které skoro všechny znám. Hlavně Slavičín byl třešnička na dortu a zadostiučinění  třeba i pro tátu trenéra, i když už nás v létě netrénoval. Výsledeky  těchto zápasů  byly  určitě také jeho práce.

 Jaké pro vás bylo hrát  pod svým otcem?

Pro   syna je to vždy složitější. I pro  mě. Měli jsme hodně rozporů,ale nakonec to bylo v pohodě. Dával mi to pocítit hlavně na trénincích, během zápasu ani ne. Ale co se stalo na hřišti,zůstalo na hřišti, případně jsme to probrali v kabině,ale domů jsme problémy netahali.

Zlínský deník -OSTR-