Jdi na obsah Jdi na menu

Provodov pošesté ve finále, vyzve obhájce ze Štítné

24. 5. 2014

Provodov pošesté ve finále, vyzve obhájce

Fotbalisté Provodova (v červeném). Ilustrační foto

Fotbalisté Provodova (v červeném). Ilustrační foto Autor: DENÍK/Martin Břenek

včera 11:06

Zlínsko – To bude finále! Do závěrečného boje O pohár hejtmana Zlínského kraje se probojoval obhájce loňského prvenství Štítná nad Vláří a jeho čtyřnásobný držitel Provodov. Rozhodly o tom středeční semifinálové boje, kdy účastník I. A třídy doma udolal Bystřici pod Hostýnem (1:0) a pátý celek krajského přeboru zvítězil v Kateřinicích (2:1).

 
 
 

„Domácí sice kousali, ale i přesto jsme měli duel pod kontrolou. Škoda zahozených šancí Ulmana a Beňa za stavu 2:0. Kateřinice tak byly ve hře do posledních vteřin," uznal kouč a majitel klubu Provodova Josef Rak.

Velmi napínavý byl i boj ve Štítné. „Bystřice ukázala, že je o třídu výše, technicky velmi dobrá. Nám vyšla hra na rychlé brejky a díky trefě Tomáše Hnaníčka z 35. minuty jsme uspěli," radoval se trenér domácích Zdeněk Šebák, jehož tým, třebaže v roli obhájce trofeje (loni na penalty porazil Luhačovice – pozn.  red.), prý nebude 11. června od 17 hodin ve finále na zlínské Letné favoritem.

„Provodov hraje výše a nám se na jaře příliš nedaří. Každopádně nedáme svou kůži lacino. Už se ale všichni těšíme na skvělou atmosféru, pojedeme si to užít," potvrdil kouč šestého celku I. A třídy skupiny B. „Ani my se necítíme v roli favorita," překvapil provodovský Rak, jehož výběr si finále krajského poháru zahraje už pošesté! „Štítná je lepší než Bystřice, kluci hrají pěkný, důrazný fotbal. Do utkání proto půjdeme s obrovským respektem," dodal Josef Rak.

Výsledky semifinále Poháru hejtmana Zlínského kraje:

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ – BYSTŘICE POD HOSTÝNEM 1:0 (35. Hnaníček T.), KATEŘINICE – PROVODOV 1:2 (60. Kašpar – 51. Beňo, 55. Hlavňovský).