Jdi na obsah Jdi na menu

Předkolo Poháru České pošty 14.7.2013

14. 7. 2013

 

Předkolo Poháru České pošty přinese šlágr ve Štítné

Ilustrační foto.

Ilustrační foto. Autor: DENÍK/Michal Sladký

včera 17:49

Region – Do startu mistrovských fotbalových soutěží sice ještě pár týdnů zbývá, ovšem svůj začátek již hlásí jeho doplňková disciplína – Pohár České pošty. Do úvodního předkola přitom zasáhne hned pět celků z našeho regionu, přičemž jeho šlágrem bude bezpochyby ostře sledované derby ve Štítné nad Vláří.

 

Domácí, účastník I. A třídy, se mezi pohárovou elitu dostali díky nedávnému vítězství v krajském poháru (O pohár hejtmana Zlínského kraje). A lepší los si nemohli přát. Vyzvou divizního rivala ze Slavičína, kterému bude k cestě na utkání stačit absolvovat necelých deset kilometrů.

„Neumím si představit, že bychom prohráli, to by pak byly řeči. (Smích.) Jsme velcí favorité a já věřím, že uspějeme. Přestože účast v předkole nám trochu narušila plán přípravy, do hry pošleme základní osu," potvrdil kouč Slavičína Ladislav Straka.

Podobně na tom jsou i ve Štítné, kde se dali během letní pauzy do pořádku. „Budeme kompletní a nastoupíme v nejsilnější sestavě," varuje vedoucí týmu Štítné nad Vláří Jan Hnaníček.

„Je to asi stejně prestižní, jako bychom hráli proti ještě geograficky bližšímu Brumovu. Zápas bereme jako dobrou přípravu. Pro kluky to bude zpestření, budou se chtít ukázat," tuší Hnaníček.

Štítná se však bude muset obejít bez svého kouče Pavla Vaculíka, který i přes triumf v krajském poháru u týmu skončil. „Neshodli jsme se s vedením," vysvětlil Vaculík, jeho místo v neděli dočasně zaujme trenér dorostu Zdeněk Šebák. „Je to provizorní řešení. Po zápase se rozhodne, zda zůstane on, nebo budeme hledat někoho odjinud," poznamenal Hnaníček.

Zajímavý duel bude ke zhlédnutí v sobotu v Újezdci u Luhačovic, kde si divizní nováček z Uherského Brodu brousí zuby na Brumov. „Utkání sice bereme jako přátelák, ale určitě jej budeme chtít vyhrát. Motivací pro nás je i vidina dalšího kvalitního soupeře pro další týden přípravy," potvrdil trenér nedávného vítěze krajského přeboru František Ondrůšek. „Máme řadu nových hráčů, kteří se potřebují sehrát, proto pošlu to nejlepší, co máme k dispozici," slíbil lodivod Uherského Brodu.

Velmi improvizovaná bude sestava Brumova, který se bude muset obejít bez Bartozela s Juřicou (na zkoušce) a zřejmě i Školníka, Macků a Šindlera. „Uvidíme, co se stihne vyřídit. Navíc ale bude chybět i brankář Letko, který ve středu na trénink přišel s tím, že si našel angažmá ve třetí slovenské lize," poznamenal asistent trenéra Josef Novák.

programu Poháru České pošty – předkolo: Štítná n. Vl. – Slavičín (v neděli od 17.00), Uh. Brod – Brumov (sobota od 16.30, hřiště: Újezdec u Luh.), Val. Meziříčí – Hranice (v neděli 17, hřiště Hrachovec).

1. kolo (20. a 21. července): vítěz Štítná-Slavičín – vítěz Uh. Brod – Brumov, vítěz Blansko – Bystrc – V. Otrokovice, vítěz Vyškov – Mohelnice – FC Fastav Zlín, Přerov – Kroměříž, vítěz Val. Meziříčí – Hranice – 1. HFK Olomouc.