Jdi na obsah Jdi na menu

Penaltový mág Vaculík vychytal i Slavičín

15. 7. 2013

 

Penaltový mág Vaculík vychytal i Slavičín

Divizní fotbalisté Slavičína (v modrém) v zápase s Brumovem. Ilustrační foto

 

Štítná nad Vláří – Velké překvapení viděla pětistovka diváků ve Štítné nad Vláří. Domácí účastník fotbalové I. A třídy si v předkole Poháru České pošty ve valašském derby vyšlápl na divizní Slavičín a o víkendu se může těšit na další velké derby s Brumovem.

 

„Úřední začátek zápasu je sice v sobotu, ale budeme jednat o jeho přeložení na neděli," přiznal vedoucí týmu Jan Hnaníček.

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ – SLAVIČÍN 1:1 (1:1), NA PEN. 5:3

„Ještě teď jsem v šoku," přiznal půl hodiny po zápase kouč Slavičína Ladislav Straka, jehož tým podlehl domácím až v penaltovém rozstřelu, neboť v základní hrací době skončil duel 1:1.

„Kluci šli do rozstřelu bez nervů, protože měli za sebou výborně odehraný zápas a věděli, že brankář Vaculík jednu až dvě penalty chytne," připomněl Hnaníček experta na pokutové kopy, na němž si vylámaly zuby ve finále Poháru KFS i Luhačovice.

„Před výbornou kulisou jsme byli půl hodiny lepším celkem, ale na rychlou trefu Macka jsme nenavázali, třebaže gólovky měli Matůš a opět Macek. Naopak soupeř po naší hrubce obrany vyrovnal Holbou," posteskl si trenér divizního celku.

Po přestávce se hra vyrovnala a místy byli nadšeně bojující domácí lepší.

„Byl to typicky pohárový zápas, ve kterém se možná na nás podepsaly poslední čtyři tvrdší tréninky. Na to se nechci vymlouvat, protože domácí prokázali větší touhu uspět, naopak nám chyběla jiskra, měli jsme těžké nohy. Tragédii z toho neděláme, ale kluci si to asi v práci vyžerou, neboť s řadou protihráčů dělají v TVD a určitě si budou muset něco vyslechnout," pousmál se Straka, jehož výběr den předtím prohrál v silně kombinované sestavě v Hulíně 2:6.

„Naposledy jsme s áčkem Slavičína hráli snad před dvaceti lety, takže to byl pro nás velký svátek. Přišlo hodně lidí, kteří viděli až na úvod celkem vyrovnaný zápas. Penalty jsou už loterie," tvrdí Hnaníček, který potvrdil na lavičce pro podzimní část sezony dosavadního trenéra dorostu Zdeňka Šebáka, který nahradil odejitšího Pavla Vaculíka.

Štítná: Vaculík – Sloboda, Chovančík T. (50. Liška), Kořenek, Machuča, Hnaníček M., Soja, Hnaníček T., Chovančík V. (70. Liška J.) – Holba (88. Zvonek), Vaculík T. Trenér: Z. Šebák.

Slavičín: Talčík – Otépka, T. Švach, Kalus, Mezírka – Jaroš, Lukaštík, P. Švach, Liška – Macek, Matůš. Trenér: L. Straka.