Jdi na obsah Jdi na menu

Nováček ze Štítné nad Vláří s druhým místem nepočítal

6. 8. 2011

Nováček ze Štítné nad Vláří s druhým místem nepočítal

Štítná nad Vláří – Vloni slavili postup a letos nebyli daleko od dalšího kropení šampaňským. Fotbalový nováček I. A třídy skupiny A ze Štítné nad Vláří se vyšší soutěže nezalekl a ještě tři kola před koncem živil naděje na senzační postup. Nakonec skončil druhý tři body za rezervou Valašského Meziříčí.


 
| Sdílet
 
 

Diskutovat (1) 8.7.2011 12:48

Fotbalové utkání Louky (červení) - Štítná.
Fotbalové utkání Louky (červení) - Štítná.
Autor: DENÍK / Martin Břenek

„Přesto nás druhá pozice nemrzí. Je pro nás úspěchem, se kterým nikdo nepočítal. Převládá spokojenost s tím, jakým způsobem jsme sezonu zvládli,“ pochvaluje si vedoucí mužstva Jan Hnaníček.

Úspěšnou sezonu navíc vyšperkovali účastí v semifinále poháru hejtmana Zlínského kraje, kde Štítná vypadla až po porážce 1:3 s mistrem krajského přeboru a divizním nováčkem ze Spytihněvi. „Nastartovali jsme se už v létě právě v poháru, kde jsme porazili Bojkovice, Slušovice i tehdejšího lídra krajského přeboru Morkovice. Výhry nám dodaly sebedůvěru a věděli jsme, že se můžeme měřit i se silnými mančafty. Poté už jsme se vezli na vítězné vlně,“ libuje si.

Svěřenci kouče Pavla Vaculíka prohráli na jaře pouze jednou v derby proti rezervě Brumova 0:1. „Naopak nás potěšila výhra 3:0 opět v derby proti Nedašovu, který bojoval o bytí a nebytí v soutěži,“ vypichuje jeden ze skalpů Jan Hnaníček.

S 54 brankami čtvrtý nejproduktivnější tým I. A třídy skupiny A se mohl spolehnout na více fotbalistů, kteří umějí rozvlnit síť. Vždyť hned pět hráčů vstřelilo během sezony šest a více branek. „Jsme za to rádi, ale zároveň bychom chěli i rozeného střelce, který by se víc prosazoval a vstřelil více než deset branek,“ přiznal.

Ani po veleúspěšném ročníku si ve Štítné nedávají velké ambice. „Uvidíme, jak bude všechno probíhat. Čeká nás každopádně těžší sezona. Nyní už víme, co můžeme očekávat, což ale platí i o našich soupeřích,“ tvrdí funkcionář.

Štítná by ráda zlanařila minimálně dva fotbalisty na hostování. „Jsme s nimi v kontaktu, ale zatím nejsou příchody dotažené do konce,“ je opatrný Hnaníček. „Chceme udržet Šenkeříka, který byl u nás na hostování. Uvidíme, jestli se vrátí Liška, který byl na jaře na hostování ve Slavičíně. Také není jistý návrat Juřenčáka, který byl v dorostu Slovácka a má o něj zájem také Slavičín,“ vyjmenoval největší otazníky Jan Hnaníček, jehož tým zahájí letní přípravu v neděli turnajem v Poteči.