Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům I.A třídy Valašský deník 22.9.2013

23. 9. 2013

 

Senzace: vedoucí Vsetín sestřelil Pavel Blažek

V utkání 1. A třídy Valašské Meziříčí B (modré dresy) doma padlo s Kelčí 0:1.

V utkání 1. A třídy Valašské Meziříčí B (modré dresy) doma padlo s Kelčí 0:1. Autor: pro DENÍK/Lucie Kostková

dnes 19:53

Valašsko – Zbyněk Vinklár trénuje Valašské Meziříčí B, ale hraje za Kelč, vzájemné utkání strávil jako trenér domácích na lavičce a musel spolknout hořkou porážku. Dolní Bečvě v derby zápase s Vidčí nestačilo na tři body dvoubrankové vedení.

 
 
 

1. A TŘÍDA

VSETÍN – PODLESÍ 1:2 (1:1)

Překvapení kola se zrodilo ve Vsetíně, kde domácí poprvé v sezoně padli a všechny body bralo Podlesí. I když se zápas vyvíjel pro domácí alespoň v prvních minutách velmi dobře, odešli nakonec poraženi. Ovšem první brankovou příležitost měli hosté již ve druhé minutě, kdy se ocitl tváří v tvář Sedlákovi hostující Zetek, avšak se svou možností zle naložil a poslal míč vysoko nad. Domácí záhy kontrovali N. Němcem, jehož vychytal brankář Michut. Ve 13. minutě se ale již domácí radovali. Po levé straně unikl Surovec, na jehož přesnou přihrávku naběhl Třasoň a střelou pod břevno vsítil první branku – 1:0. Z vedení se však domácí tým neradoval dlouho, neboť o deset minut později bylo srovnáno. To se dostal k míči na hranici velkého čtverce P. Blažek a kolem vyběhnuvšího Sedláka zavěsil – 1:1. Od této chvíle měli hosté mírně navrch, což se zejména projevilo ve středové řadě. Vsetínští chvílemi působili unaveně, přihrávky, zejména finální, se vůbec nedařily. Hosté podnikali velmi nebezpečné protiútoky, kdy vícekrát přečíslili domácí obranu, která vždy nepracovala tak, jak by měla. Ke konci první půle přece jen hráči Vsetína přidali a hru v poli vyrovnali. Brankovou možnost si prakticky nevytvořili. Do druhé půle trenér domácích provedl dvě změny v sestavě, kdy do obrany poslal mladého Doležela a na hrot Muchu. A byl to právě tento hráč, který měl po obrátce první příležitost ke skórování. Nebojácně vniknul do pokutového území a jeho křižnou střelu vyrazil Michut na roh. V 60. minutě neuvěřitelně pohrdl svou možností hostující Nosálek, když z malého vápna přestřelil zcela opuštěnou branku. Poté se hra odvíjela převážně mezi oběma šestnáctkami. Náznak šance ze strany Vsetínských přinesla 68. minuta, kdy na Surovcův centr naběhl Mucha, ovšem jeho slabá hlavička skončila v náručí Michuta. V této fázi měla hra poměrně velmi vysoké tempo, avšak se střelbou byly oba týmy na štíru. Ke konci zápasu se snažili domácí hráči rozhodnout ve svůj prospěch, jenže opak byl pravdou. Běžela 90. minuta utkání, když na půlicí čáře převzal míč jeden z nejlepších hráčů Podlesí P. Blažek, lehce obešel tři vsetínské hráče a z pravé strany s pomocí tyče vsítil vítěznou branku – 1:2. Po rozehrání ze středového kruhu totiž rozhodčí Surovec zápas ukončil.

BRANKY: 13. Třasoň – 23. a 90. Pavel Blažek.

VSETÍN: Sedlák – Kocurek (81. O. Lukáč), Zetek, Kundera (46. Doležel), Fojtík – Starec, Zgarba, N. Němec, Třasoň (81. T. Němec), Surovec – Hořelica (46. Mucha).

PODLESÍ: Michut – Bína (70. Pernický), R. Blažek, Petřvalský, P. Blažek – Tydlačka, Zetek, Švec (46. Košut) Adámek – Křižan, Nosálek (72. Stolař).

VAL. MEZIŘÍČÍ B – KELČ 0:1 (0:1)

Důležité utkání řešící postavení ve spodku tabulky zvládli lépe hostující Kanárci. Jejich vítězství mohlo být větší než jednobrankové. Na umělém hracím povrchu to byl zápas o hodně soubojích. Hosté měli výškovou převahu a hrozili po standardních situacích a rohových kopech. První obrovskou šanci zazdil zblízka Petr Minář a nebyla to jeho poslední minela. Na druhé straně se na Kyzu řítil Michal Kundrát, ale neuspěl. Ve 41. minutě nechala domácí obrana nepochopitelně na zadní tyči volného Radima Mináře, a ten pohodlně placírkou otevřel skóre – 0:1. Domácí se po přestávce snažili si vynutit převahu nakopávanými míči, ale neměli odražené, a tak hosté pozorně bránící si náskok hlídali. Navíc ho mohli několikrát navýšit, ale Petr Minář snad třikrát z malého vápna sám proti Majerovi nepochopitelně selhal a branku ani netrefil. Z domácí strany hrozil ve dvou případech Michal Kundrát, ale bylo to málo. Domácí na body neměli.

BRANKA: 41. Radim Minář.

VAL. MEZIŘÍČÍ B: Majer – Petr Václavík, Švajda, Mézl, Capil – Martin Václavík, Gajdůšek, Kováč, Michal Kundrát – Podzemný, Baroš. (Střídali: Výmola, Jonáš Navrátil).

KELČ: Kyza – Radim Minář, Radim Pastrnek, Novák – Škařupa, Jan Hlavica, Lukáš Machač, Hegar – Kulich, Jaroslav Machač, Petr Minář. (Střídali: Tomáš Hlavica, Chrástecký, Martin Pastrnek).

P. LHOTA – JUŘINKA 1:0 (1:0)

Hosté nepodali na půdě favorita špatný výkon, ale narozdíl od domácích nedokázali ani jednou skórovat. Na míči byli hosté častěji, ale inkasovali ve 20. minutě, kdy se po centru a skrumáži trefil hlavou Zedníček – 1:0. Po přestávce měla Juřinka několik příležitostí, jak dotáhnout zápas alespoň k remízovému konci. V 58. minutě střílel vedle z dobré pozice Žilinský, po něm ještě z otočky Jiří Šindelek a v 82. minutě si pěkně zpracoval dlouhý míč Vavřík, našel Kociána, ale i jemu byla branka malá, a tak hosté odjeli s prázdnou.

BRANKA: 20. Zedníček.

JUŘINKA: Pospěch – Petr Koleček (82. Hromádka), Vadel, Paťava, Šnajdr – Škařupa, Kocián, Žilinský, Horák – Šindelek, Vavřík.

V. KLOBOUKY – ZUBŘÍ 2:2 (2:1)

Zubří nehrálo první poločas v Kloboukách vůbec dobře. Po chybě v obraně inkasovalo první branku v 10. minutě. Ve 14. minutě zvedl prapor Zubří po samostatné akci Jurajda, z hranice pokutového území se trefil přesně – 1:1. Hosté však ještě ve 43. minutě inkasovali do kabin. Po přestávce se hra Zubří zlepšila. Pavlíček a Drda měli šance po závarech a předešlých rohových kopech. V 56. minutě uvolnil Drda krásně Pavlíčka a bylo srovnáno na 2:2. Hosté se tlačili za třemi body, ale další šance již neproměnili a s přímým konkurentem v dolní polovině tabulky pouze remizovali.

BRANKY: 10. Sáblík, 43. Naňák – 14. Jurajda, 56. Pavlíček.

ZUBŘÍ: Barabáš – Berka, Tichý, Jež (70. Jasoněk), Frňka – Pavlíček, Libor Raždík, Jurajda, Pavlica – Drda, Krupa.

D. BEČVA – VIDČE 3:3 (2:2)

Derby mělo koření fotbalu a tím jsou branky. Prvních dvacet minut patřilo jednoznačně domácím. Ve 12. minutě se přes dva hráče uvolnil Balán a přesnou střelou z hranice pokutového území dostal Bečvu do vedení – 1:0. Ve 21. minutě zabojoval o míč Paprskář, našel Balána, jehož přesný centr usměrnil hlavou za Petruželu Maléř – 2:0. Domácí se vedením ukolébali a do poločasu ještě o něj přišli. V 30. minutě předvedl své první sólo Kramoliš a na Valu zívala prázdná branka – 2:1. Ve 35. minutě si Einšpígl po sólu Kramoliše s jeho první střelou poradil, ale na dorážku byl krátký – 2:0. Po přestávce v 54. minutě vedli opět domácí, kdy se k odraženému míči dostal Maléř a bylo to 3:2. Pak nedal možná rozhodující šanci zápasu Balán a v 70. minutě srovnal hlavou po standardní situaci Fuksa na 3:3. Domácí obránci pak několikrát zavařili svému brankáři nedůraznými odkopy, na druhé straně měl na kopačce rozhodnutí Paprskář. Po zákroku na něho se mohlo i vylučovat, ale v hektickém závěru již branka nepadla.

BRANKY: 12. Balán, 21. a 54. Maléř – 30. Vala, 35. Kramoliš, 70. Fuksa.

D. BEČVA: Einšpígl – Porubský, Adamec, Josef Vojkůvka, Filka – Růčka, Šena, Maléř, Ttrna – Balán, Paprskář. (Střídal: Hajda).

VIDČE: Petružela – Špurek, Marák, Dalibor Nerad, Olejník – Pavel Drda, Fuksa, Petr Nerad, Petr Mičkal – Kramoliš, Vala. (Střídali: Vaculín, Křenek, Čech).

Další výsledky: Nedašov – Brumov B 1:2, Štítná n/Vl. – Vlachovice 2:0.

1. Podkop. Lhota 7 5 2 0 14:7 17
2. FK Vsetín 7 5 1 1 28:12 16
3. Podlesí 7 4 1 2 19:14 13
4. Štítná n. Vl. 7 4 1 2 15:12 13
5. Brumov B 7 4 1 2 13:11 13
6. Nedašov 6 3 0 3 16:13 9
7. Kelč 7 2 2 3 10:12 8
8. Vlachovice 7 2 2 3 12:15 8
9. Val. Klobouky 7 2 2 3 9:16 8
10. Zubří 7 2 1 4 11:14 7
11. Juřinka 6 2 0 4 7:8 6
12. Vidče 7 2 1 4 15:21 6
13. Dol. Bečva 7 1 3 3 11:20 6
14. Val. Meziříčí B 7 1 1 5 15:20 4