Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 10.kola I.A třídy -Valašský deník

11. 10. 2011

Juřinka nezvládla klíčové utkání a je poslední

Valašsko – Zubří předvedlo na půdě soupeře nejlepší výkon sezony. Vidče hrálo tentokrát druhé housle. Dolní Bečva se přizpůsobila soupeři a vyšla bodově naprázdno. Hovězí se doma vrátilo na bodovou vlnu.

Autor:
Redakce

 
 
BRUMOV B – ZUBŘÍ 1:2 (1:0)

V nezvykle sobotním termínu a na umělém hracím povrchu předvedli hráči Zubří nejlepší výkon na půdě soupeře v dosavadních deseti odehraných kolech. Skvělý zápas odchytal brankář Barabáš, který sice hned ve 2. minutě inkasoval branku, ale po zbytek utkání byl již bezchybný. Do 20. minuty měl domácí celek převahu, ale Barabáš vychytal dvě jasné šance a podržel hratelné manko. Ve 23. minutě se poprvé připomněli hosté hrající bez opory Roberta Jurajdy.

Pavlíček se z boku řítil na domácího brankáře, ten míč vyrazil před Pavlicu, ale jeho dorážka skončila těsně vedle. V 31. minutě předvedli hezkou akci Demko s Jaroslavem Mičkalem, dobře hrající Jan Pavlica v jasné pozici střílel slabě gólmanovi do koše. Po přestávce korunovali hosté zlepšený výkon od inkasované branky dokonalým otočením zápasu. Hlavní ofenzivní roli sehrál Karel Drda.

V 65. minutě unikl domácím zadákům po vykombinované akci Jaroslava Mičkala – 1:1. Domácí mohli po dvou hrubkách Berky jít opět do vedení, ale hosty držel skvělý brankář. V 83. minutě se po standardní situaci Libora Raždíka opět hlavou neprosadil Jan Pavlica. V 85. minutě střídající Marek Mičkal zkazil gólovou přihrávku na Karla Drdu. Rozhodnutí přišlo v 88. minutě, kdy Pavlíček vyslal neomylně do druhého úniku Drdu a ten doslova vymáchal vybíhajícího domácího brankáře – 1:2.

BRANKY: 2. Řehák – 65. a 88. Karel Drda.

ZUBŘÍ: Barabáš – Šusťáček, Berka, Jiří Raždík, Václav Frňka – Pavlíček, Pavlica, Jaroslav Mičkal (90. Lojkásek), Libor Raždík – Demko (80. Marek Mičkal), Drda.

JUŘINKA – VIZOVICE 0:3 (0:0)

Juřinka nezvládla klíčové utkání a její situace začíná na posledním místě tabulky být vážná. Holáně ohrozili poprvé hosté ve 4. minutě, ale těsně minuli domácí branku. Celou půlhodinu se domácí hledali a byl to slabý zápas. Ve 30. minutě našel z dobré pozice z přímého kopu Miroslav Sovák jen náruč brankáře. Od 40. minuty domácí zabrali a závěr poločasu měli ve své režii.

Neproměnili však tři jasné šance, zvláště ta Žilinského ze 45. minuty po gólu doslova volala. Juřinka dokonale zaspala úvod druhé půle. Ve 46. minutě zůstal na malém vápně zcela nepokrytý Kolařík – 0:1. Domácí zaveleli ke zteči. Střely Kuchaře a Štěpána měly gólové parametry, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo.

V 65. minutě uchránil domácí od další katastrofy Holáň a o minutu později na druhé straně měl zase hlavu v dlaních Žilinský. V 75. minutě trestal domácí střeleckou nemohoucnost Kudrnáč – 0:2. Závěr vyzněl pro domácí do ztracena jen s několika nevýraznými střelami. Naopak v 88. minutě dokonal dílo zkázy opět Kudrnáč – 0:3.

BRANKY: 46. Kolařík, 75. a 88. Kudrnáč.

JUŘINKA: Holáň – Šnajdr, Štěpán, Konvičný, Kocián – Kuchař (70. Burda), Sovák, Škařupa, Bartoň – Žilinský (75. Jiří Šindelek), Pančochář.

P. LHOTA – D. BEČVA 1:0 (1:0)

Hosté jeli pro bodový zisk, ale o ten se připravili totálním přizpůsobení se domácí hře. Již známý fakt o kvalitě hřiště v Trnavě vzal poslední možnosti hrát kombinační fotbal. Oba týmy nakopávaly míče do soupeřova pokutového území. Ve 22. minutě po ztrátě míče ve středu hřiště vyrážel Jurajda těžkou střelu, ale na dorážku byl krátký – 1:0. Inkasovaná branky přeci jen hosty vybídla k větší aktivitě.

Ve 32. minutě zahrával svou obávanou levačkou trestný kop Kozák, ale domácí brankář se zaskvěl. Ve 35. minutě centroval Vladislav Šena, ale tři dobíhající spoluhráči neusměrnili do sítě poskakující míč po brankové čáře. Ve druhém poločase drželi domácí náskok a příliš problémů jim to nedělalo, protože hosté si již žádnou brankovou příležitost nevytvořili.

BRANKA: 22. Bořuta.

D. BEČVA: Jurajda – Martinák, Adam Růčka, Maléř, Adamec – Stavinoha, Vašek, Josef Vojkůvka, Vladislav Šena – Kozák (73. Radek Růčka), Paprskář (75. Hajda)

ŠTÍTNÁ N. VL. – VIDČE 2:0 (1:0)

Fotbalisté Vidče odešli po zásluze podruhé v sezoně poraženi. Hlavně v prvním poločase těžko zachytávali rychlé křídelní akce domácího celku. Již ve 3. minutě se po rohu prosadil hlavou Babulík – 1:0. Po přestávce Vidče hru vyrovnalo, ale do žádné brankové příležitosti se nedostalo. V 75. minutě uklidnil domácí řady Šuráň – 2:0. V 80. minutě fauloval v pokutovém území Křenek, ale Petružela se při nařízené penaltě zaskvěl a lapil ji. V 89. minutě se Vidče dostalo do jediné vážné šance, ale pěkný centr Maráka neusměrnil hlavou do sítě Michal Kramoliš.

BRANKY: 3. Babulík, 75. Šuráň.

VIDČE: Petružela – Špurek, Marák, Vladimír Urban, Křenek – Pavel Drda, Nerad, Dobeš, Petr Urban (80. Vaculín) – Vašut (78. Frňka), Michal Kramoliš.

HOVĚZÍ – SLAVIČÍN B 3:1 (0:0)

Slavičínu se na venkovních hřištích nedaří, se ziskem jednoho bodu patří v tomto ohledu mezi nejhorší týmy. V zápase v Hovězí však v prvních 60 minutách ovládlo hřiště. Domácí během prvního poločasu ani jednou významně neohrozili branku a mohli být rádi, že se do kabin šlo za stavu 0:0. Za hosty několikrát hrozil rychlonohý Neuman, dobrou střelou se prezentoval matador Dorůšek a blízko gólu byl po hlavičce Fojtík. Branky však padaly až ve druhé půli. V 56. minutě šli do vedení hosté. Na roh Macka naskočil Dorůšek a otevřel skóre – 0:1. Hovězí o několik minut poprvé zahrozilo a hned z toho byla branka. Stoper Kostka ze svého výletu do soupeřovy obrany vybojoval pokutový kop, který Kovář bez problémů proměnil – 1:1. Zanedlouho si mohl své oslavné gesto zopakovat. Nakopnutý míč z obrany šťastně našel přímo domácího kanonýra a ten v samostatném úniku nezaváhal – 2:1. Slavičín mohl srovnat z přímého kopu z hranice šestnáctky. Přízemní střelu však zastavila zeď. Deset minut před koncem pak hověžský Blaha rozjel akci, na jejímž konci Zádilský po vybídnutí od Kováře dorážel do odkryté branky – 3:1. Za Slavičín pak ještě zkoušel snížit Švach, tvrdá střela však skončila vedle. Když pak Kovář v poslední minutě trefil břevno, ukončil sudí Zubek utkání za stavu 3:1.

BRANKY: 60. a 62. Kovář, 80. Zádilský – 56. Dorůšek.

HOVĚZÍ: Koňařík – Juřica, Kocurek, Kostka R., Kostka Z. – Hromada D., Štrbík K. (46. Blaha), Zámečník, Hromada M. (46. Kučera R.) – Kovář, Šrámek (70. Zádilský).

HUTISKO – V. KLOBOUKY 1:1 (0:1)

Domácí se velice zlobí na rozhodčího Perutku, který jim neuznal dvě regulérní branky a připravil je tak o dva body. Navíc Hutisko přišlo po hrubém faulu o Robina Křenka, který odstoupil ve 41. minutě pro podezření na zlomenou klíční kost. V prvním poločase měli domácí několik výrazných šancí. V 10. minutě Špirko a o pět minut později Blaževič sami před brankářem míč do sítě nedostali. V 24. minutě pěkně obstřelil zeď z přímého kopu Petr, ale minul. V 29. minutě uvolnil Blaževič krásnou přihrávkou do běhu Škopka, ale proti byl praporek asistenta rozhodčího. V 39. minutě vyšel hostům brejk z poloviny hřiště a šli do vedení – 0:1. Ve 41. minutě musel na hřiště místo zraněného Robina Křenka Jaroslav Koláček. Po přestávce byl domácí tlak drtivý. Z mnoha závarů a střel přišla druhá problémová situace. V 66. minutě se krásně nůžkami ze skrumáže trefil do šibenice Škopek, ale opět nebyla branka pro ofsajdové postavení uznána. V 81. minutě konečně hostující obrana padla. Po faulu na unikajícího Jaroslava Koláčka stanovil konečnou remízu proměněnou penaltou Blaževič – 1:1. Bod je pro domácí málo.

BRANKY: 81. Blaževič – 39. Nahodil.

HUTISKO: Horák – Vašek, Petr, Robin Křenek (41. Jaroslav Koláček), Vaštík – Roman Křenek, Macíček, Abík – Špirko, Blaževič, Škopek.

Další výsledky: Vlachovice – Lukov 4:0.