Jdi na obsah Jdi na menu

Finále KFS splní sen zahrát si na zlínské Letné

2. 6. 2013

 

Finále KFS splní sen zahrát si na zlínské Letné

 

Luhačovice, Štítná nad Vláří – Oba kluby dosáhly postupem do finále Poháru hejtmana Zlínského kraje (KFS) historického úspěchu. Přesto jen jeden z nich bude slavit ve středu 12. června na zlínské Letné s ušatým pohárem nad hlavou. Bitva Luhačovice versus Štítná nad Vláří se blíží.

 

„Postup do finále je na úrovni s postupem do krajského přeboru," tvrdí trenér Luhačovic Michal Piják. „Poprvé v historii jsme postoupili tak daleko," podotkl.

Podobně mluví i ve Štítné nad Vláří. V obci 21 kilometrů vzdálené od města svého finálového soka jsou v podobné euforii. „V novodobé historii je to nás největší úspěch," připomněl vedoucí mužstva Jan Hnaníček, že v sezoně 1978–79 postupovala Štítná do tehdejšího krajského přeboru, tehdy „divizní" čtvrté nejvyšší soutěže v zemi.

Obě mužstva si ve středu poradila s týmy z nižších soutěží. Zatímco Luhačovice vyzrály 4:2 na Nedachlebice z I. A třídy skupiny B, Štítná nad Vláří porazila Podlesí, nováčka I. B třídy skupiny A.

„Oslavy necháme až na finále, jestli ho zvládneme. Ještě se zachraňujeme v krajském přeboru. Na to nyní není čas," připomněl Piják, že jeho tým stále nemá ještě definitivní jistotu setrvání v nejvyšší soutěži v kraji.

Zato ve Štítné vzali postup do finále KFS velmi zodpovědně. „Už jsme to včera stačili oslavit, bylo to celkem velké," přiznal Hnaníček.

Zlínská Letná, domovský stánek druholigových fotbalistů Zlína, se promění v korunovační místo. „Právě kvůli tomu chtěli kluci postoupit, aby si tam mohli zahrát," přiznal velkou motivaci Hnaníček.

„I pro nás to bude rozhodně svátek. Je to splnění snu, vždycky jsme si tam chtěli zahrát. Zlín je navíc náš partnerský oddíl," připomněl Piják, že s Luhačovicemi je úzce spjatý majitel Zlína Zdeněk Červenka.

„Budeme hrát i pro něj. Je to náš generální sponzor. Byl to jeden z důvodů, proč jsme chtěli postoupit," přiznal trenér fotbalistů z lázeňského města.

„Zaslechli jsme, že by se mělo hrát v Morkovicích," zaspekuloval Hnaníček. „To by nás mrzelo, kdyby se zápas přesunul," tvrdil člen štítenského realizačního týmu. Podle informací Deníku se však o přesunutí ani neuvažuje a bude se hrát skutečně na zlínské Letné.

Oba kluby berou vrchol sezony výkonnostního fotbalu v kraji se vší vážností, ačkoliv o favoritovi je jasno již nyní. „Hrajeme vyšší soutěž, takže jsme asi favority," sympaticky se nevzdával ošidné role Piják. „Určitě bude favoritem soupeř," ochotně jej podpořil i Hnaníček.

„Finále se ale hraje jen jeden zápas a může to dopadnout jakkoliv. Ve středu proti Nedachlebicím jsme také byli favority a bylo to těžké. Zase tak velký rozdíl mezi soutěžemi není," vzal trochu zpátečku Piják.

Ani jeden soupeř o tom druhém zatím příliš neví, ačkoli v zimní přípravě Luhačovice v přátelském zápase vyhrály 4:2. „Budeme muset se na ně zajet podívat. Určitě ale nebudeme hrát zanďoura, což nám není ani vlastní. Diváci se mohou těšit na ofenzivní fotbal," lákal Piják fanoušky do hlediště.

„S Luhačovicemi jsme pravidelně hrávali v zimě a moc gólů nepadalo, ačkoliv šance byly. Asi se bude hrát opatrně a oba mančafty budou vycházet ze zajištěné obrany," myslí si zase Hnaníček, jenž v kádru soupeře má štítenského odchovance Jindřicha Hrnčiříka.

O zápletku je tím postaráno.

VÝSLEDKY SEMIFINÁLE KFS

NEDACHLEBICE – LUHAČOVICE 2:4 (1:1)

Branky: 24. a 62. Zoubek – 5. Bernátek, 55. Červenka D., 58. Červenka O., 89. Bernátek.

PODLESÍ – ŠTÍTNÁ N. VL. 0:3 (0:0)

Branky: Kořenek Daniel 2, Vaculík Tomáš.