Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům III. třídy sk.B 26.5.2013

30. 5. 2013

s Janem Talašem, dálkovým běžeckým lyžařem

III. třída: Hattricky zazářili Holík, Křenek a Obadal

 

MIROŠOV – VLACHOVICE B 2:4 (2:1)

V utkání v duchu derby oběma mužstvům chyběli brankáři, proto se mezi tyče museli postavit hráči. Mirošov se již dlouho trápí získáním tří bodů a ani tentokrát je nezískal. Opět totiž začal Mirošov zle a po chybě v obraně šly Vlachovice do vedení – 0:1. Domácím se ale do poločasu podařilo výsledek otočit na 2:1. Po změně stran si vytvořili pár slibných šancí na zvýšení vedení, ale nevyužili je a následoval trest po hrubce a bylo vyrovnáno – 2:2. Hned z další šance se podařilo hostům výsledek opět otočit – 2:3. Domácí se snažili ještě alespoň vyrovnat, ale z rychlého protiútoku hosté zvýšili na konečných 4:2.

Branky: Obadal A., Andrýs – Obadal P. 3, Obadal P. Rozhodčí: Ambroz.

Mirošov: Řepka P. – Prášil, Obadal M., Pechanec, Černíček, Frys, Němeček, Pecl, Andrýs, Rajznauer, Obadal A. Střídal: Řepka J.

LUHAČOVICE B – ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ B 0:1 (0:0)

Zachraňující se rezerva Štítné (hrající na domácím hřišti) potřebovala v domácím utkání s Luhačovicemi nutně vyhrát. Domácí začali aktivněji a již po 25 minutách hry zahrávali osmou standardní situaci, ale spolehlivě chytající brankář Kuchař vše pokryl. V prvním poločase nepřišla žádná větší šance, a tak se obě mužstva rozešla do kabin za stavu 0:0. O osudu utkání tak rozhodla jediná branka. V 64. minutě domácí přečíslili obranu hostů a pěkný centr za obranu si zpracoval Hnaníček a střelou k tyči poslal domácí do vedení! Hosté se ve zbytku utkání snažili vyrovnat, ale domácí svůj těsný náskok uhlídali. Získali tak důležité tři body k záchraně.

Branka: Hnaníček..

Štítná B: Tkadlec-Zvonek,Liška Frant.,Zimáček,Žabka-Fojtík(Fagulec J.) ,Liška Jar.(Zvoníček J.),Hnaníček M,Struhař Martin ml.,-Šenkeřík(Vaculík T.),Struhař Martin st.

Luhačovice B: Kuchař – Kunc, Michalec, Coufalík, Hubáček (71. Pařízek) – Galuška (65. Suchý P.) Červenka, Novosad, Slezák, Netík – Baumann (65. Suchý M.).

ROKYTNICE – PASEKY 2:1 (0:1)

V úvodu prvního poločasu byli domácí aktivnější a nastřelili tyč. Ve 25. minutě zaskočil Baklíka z dálky Langr – 0:1. Totéž se podařilo ve druhém poločase střídajícímu Tomáši Pláškovi, když jeho lob doplachtil za záda překvapeného Švece. Když potom Milan Both zvýšil po rohovém kopu na 2:1 pro Rokytnici, bylo o výsledku rozhodnuto. Paseky totiž hrály líbivý profesorský fotbal, ale jen mezi velkými vápny, a do konce zápasu se již do vyložené šance nedostaly. Domácí fotbalisté tak ziskem tří bodů poskočili v tabulce na třetí místo.

Branky: Plášek, Both – Langr. Rozhodčí: Roman Lebloch.

Rokytnice: Baklík – Both, Vaněk, Goňa T., Orgoník, Hamalčík P., Eliáš M., Goňa M., Suchý, Goňa A., Eliáš J. Střídali: Plášek, Šuráň.

Paseky: Švec – Pagáč, Krčmář, Mol, Prokop, Křepelka, Machů, Langr, Vicherek, Jermakov, Kopecký. Střídali: Slovák, Zahradníček.

POZLOVICE – NÁVOJNÁ 1:1 (1:1)

Utkání prvního s posledním ukázalo rostoucí formu domácího mužstva, které bojuje o záchranu v soutěži. Od začátku se hrál pohledný bojovný fotbal s množstvím osobních soubojů. Více si v první půlhodině zachytal gólman Návojné. Domácím v šancích chyběl větší klid a také štěstí. Návojná pak hrozila z rychlých brejků. Branky se vzhledem k průběhu hry jako první v 35. minutě dočkali nečekaně hosté, když využili velké hrubky domácích při rozehrání přímého kopu. Na vlastní polovině založili rychlý protiútok a nepříliš povedená střela Tomáše Ptáčka propadla nešťastně Jakubovi Kolářovi pod tělem. Domácím tato situace vzala vítr z plachet pouze na chvíli a v 38. minutě bylo vyrovnáno. To se po křižném centru přes celou šestnáctku prosadil důrazně dobíhající Tomáš Stolařík a z bezprostřední blízkosti nedal Šenkeříkovi šanci. Další průběh hry už branku nepřinesl, byť se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu.

Branky: Stolařík T. – Ptáček. Rozhodčí: Kolář.

Pozlovice: Kolář J. – Bartončík O., Adolt R., Semela R., Zoubek R. – Plášek K., Adámek K., Stolařík J., Stolařík T. – Vrátník R., Kučera J. Na střídání: Janošík A., Divila A., Hasoň S., Koudelka R.

Návojná: Šenkeřík J. – Lorenc M., Pavlík R., Vaněk Mir., Talčík R., Surý Š., Šenkeřík A., Šánek P., Ptáček T., Šánek A., Vaněk A. Na střídání: Surý J., Vaněk Mar., Řehák J., Surý O.

POTEČ – ŠANOV 4:0 (1:0)

Poteči vyšel vstup do zápasu, kdy hned ve 3. minutě zakončoval kombinační akci Františák a dostal Poteč do vedení. Celý první poločas se hrál vyrovnaný fotbal, domácím se ale již nepodařilo prosadit přes šanovskou obranu, hosté se svými šancemi z brejků zacházeli nepřesně. Vůbec největší příležitost měli hosté ve 44. minutě zápasu, kdy nastřelili pouze tyč potečské branky. Domácí fotbalisté se v koncovce trápili a dlouho se nedařilo navýšit vedení, hosté se neustále potýkali se svou nepřesnou koncovkou. Změna ve skóre přišla až v 70. minutě, kdy Mňačko zakončil střelou na přední tyč individuální akci a dostal Poteč do dvoubrankového vedení. Ihned v 75. minutě zakončoval Slovák střelou k tyči kombinační akci a zvyšoval již na 3:0. V závěru utkání svým druhým gólem v utkání pečetil na 4:0 pro Poteč Miroslav Mňačko.

Branky: Mňačko 2, Františák, Slovák M. Rozhodčí: Zikmund.

Poteč: Kolařík – Kozubík (60. Pešout), Tvarůžek, Mana J., Fojtík – Smolek, Františák, Bartoš, Mana R. (70. Gargulák), Slovák (80. Procházka), Su­kup.

BISKUPICE – DRNOVICE 4:0 (0:0)

Od úvodního hvizdu nabrala hra hned svižné tempo. Oba týmy se snažily vypracovat si šance, bojovaly, ale nepřesné přihrávky i střelba žádné velké vzrušení nepřinesly, takže brankáři příliš práce neměli. Zato do druhé půle hry nastoupil domácí mančaft očividně klidnější, o to víc nabuzen a na hře to bylo hned znát. I přes časté přerušování rozhodčím domácí v chumlu před drnovickou brankou nezaspali a J. Vaškůj otevřel skóre. O deset minut později zavěsil na 2:0 Michal Neťuka. Hra se odehrávala spíše na poli hostujícího týmu, časté kontakty hráčů pobuřovaly diváky. O zajímavou podívanou pro hlediště se postaral kapitán T. Gajdůšek, který vymetl v šibenici všechny pavouky. V předposlední minutě zakopl míč do branky i Miroslav Novosad a určil konečný výsledek.

Branky: Skovajsa, Neťuka, Gajdůšek T., Novosad. Rozhodčí: Ptáček.

NEDAŠOVA LHOTA – SLOPNÉ 0:3 (0:0)

Nedašova Lhota nastoupila bez čtyř hráčů základní sestavy a na hřišti bylo oslabení znát. Hra se přelévala nahoru dolů, ale brankáři byli v první půli na místě. Domácí spálili do přestávky tři vyložené šance. Do druhé půle nastoupili lépe hosté, kteří v 75. minutě otevřeli skóre. Poté domácí zatlačili Slopné a výsledkem byla ruka obránce ve velkém vápně, ovšem z penalty Josef Vaněk mířil jen do tyče. Odkopnutý míč se dostal k útočníkovi Slopného, který zvýšil na 2:0. V poslední minutě zvýšili na 3:0. Nejlepším hráčem Nedašovy Lhoty byl brankář Ondřej Fojtík, který zlikvidoval spoustu těžkých střel. Bez něj by Slopné odjíždělo s vyšším vítězstvím.

Branky: Žáček, Kozubík P., Outrata.

Nedašova Lhota: Fojtík O. – Novák, Fojtík R., Vaněk M., Šerý K., Vaněk J., Pagáč J., Urbánek, Pacík, Bartošák L., Bubela. Střídali: Šerý V., Kostka.

Dohrávka 19. kola: Pozlovice – Vlachovice B 3:4 Adámek 2, Stolařík J. – Milch 2, Kořének, Častulík.

1. Návojná 22 16 4 2 79:24 52
2. Slopné 22 13 5 4 75:44 44
3. Rokytnice 22 12 4 6 52:30 40
4. Nedašova Lhota 22 12 3 7 65:39 39
5. Poteč 22 11 2 9 61:48 35
6. Paseky 22 11 2 9 55:44 35
7. Luhačovice B 22 10 3 9 51:47 33
8. Biskupice 22 9 5 8 51:42 32
9. Vlachovice B 22 7 5 10 51:64 26
10. Mirošov 22 7 1 14 34:73 22
11. Štítná n. Vl. B 22 5 6 11 35:55 21
12. Šano v 22 6 3 13 33:65 21
13. Drnovice 22 6 2 14 28:74 20
14. Pozlovice 22 4 5 13 37:58 17