Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 9.kola B-mužstvo-III.B

6. 10. 2011
SKUPINA B

ROKYTNICE – SMOLINA 4:1 (3:1)

Smolina přijela do Rokytnice s odhodláním získat první podzimní body. Domácí ovšem žádné selhání nepřipustili. Již ve 12. minutě se trefil šestnáctiletý Martin Goňa. Hostům se sice podařilo v 18. minutě vyrovnat zásluhou Housera, ale za deset minut vrátil vedení domácím po rohovém kopu Radek Bureš. Poté Smolina neproměnila brejk, který bravurně zneškodnil brankář Petr Malaník. To bylo ze strany hostů vše. Do poločasu zvýšil po samostatné akci Martin Eliáš na 3:1. V 55. minutě přidal čtvrtou branku Petr Saloky, a tím definitivně srazil Smolinu do kolen. Rokytnice poté zahodila ještě řadu vyložených brankových příležitostí, ale i tak odcházeli domácí příznivci spokojeni, protože tři body zůstaly doma.

Branky: Goňa M., Bureš, Eliáš M., Saloky – Houser. Rozhodčí: Veselý. Rokytnice: Malaník – Kovařík, Bureš, Řihák, Eliáš J., Goňa M., Hamalčík , Eliáš M., Orgoník, Goňa A., Saloky. Střídali: Šuráň, Vaněk Smolina: Ďulík – Sucháček, Ekart, Pechanec, Barcůch J., Pykal, Houser, Barcůch P., Polovský, Bosák, Ročák A.

BISKUPICE – SLOPNÉ 1:3 (1:1)

Biskupice šly do vedení ve 21. minutě, kdy se po výborně zahraném rohu hlavou nikým neatakován trefil Kašpárek. Radost domácích z vedení vydržela celé dvě minuty, kdy průnik do nesoustředěné obrany využili důrazným zakončením. Posledním zajímavým momentem prvního dějství byl pak přímý kop hostů ve 41. minutě, který domácí gólman vytlačil na břevno. Gól nepadl ani z následné skrumáži v pokutovém území. Ve druhé polovině zápasu se lépe pohybovali hosté a měli možnost jít do vedení, ale proti byla spojnice brankové konstrukce. Domácí ofenziva trpěla nepřesnostmi, když se po ojedinělé kombinační akci dostal Jan Gajdůšek tváří v tvář gólmanovi hostů, skóre se neměnilo. To hosté byli produktivnější – ve 27. minutě po sérii špatných odkopů domácích šlo Slopné do vedení pěknou střelou pod břevno. Po půlhodině hry si pak hostující forvard za nezájmu biskupických obránců připravil střeleckou pozici a míč poslal za záda bezmocného brankáře domácích. Ti se již nestačili otřepat a jediným světlým okamžikem závěru zápasu byla nastřelená tyč svatyně hostů.

Branky: Kašpárek – Šůstek 2, Kozubík. Rozhodčí: Šulc, 100 diváků. Biskupice: Tomala – Skovajsa, Michálek M., Maršovský, Michálek R., Důbrava, Vaculík, Krajča, Gajdůšek T., Gajdůšek J., Kašpárek. Střídali: Michna, Talaš R., Jančář.

LUHAČOVICE B – POTEČ 1:4 (0:2)

Hosté nastoupili do utkání nebojácně a již v 6. minutě šli do vedení. To když po faulu Ciesera kopali přímý kop, který si postavil Bartoš a krásnou střelou přes zeď otevřel skóre utkání – 0:1. V 18. minutě bylo Luhačovicím ještě hůře, jelikož dlouhý nákop za obranu si zpracoval Mana a prostřelil Novosáda – 0:2. Domácí se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale naráželi na spolehlivě bránící Poteč. V poločase odcházeli do kabiny spokojenější hosté za stavu – 0:2. Do druhé půle nastoupili hosté stejně jako do první a po 6 minutách se po rohovém kopu prosadil Františák a zvýšil vedení hostů – 0:3. Po hodině hry se dočkali i domácí, po vybojovaném rohovém kopu se prosadil Kovařík ve vzdušném souboji a nekompromisně zavěsil – 1:3. O tři minuty později se mohli domácí radovat znovu, ale Konečný trefil z rohového kopu pouze břevno a gólovou dorážku Smištíka zlikvidoval obětavě jeden ze stoperů hostů. Hosté si spolehlivě hlídali náskok a v 90. minutě navíc utekl Mňačko, a uzavřel tak skóre na 1:4 pro hosty.

Branky: Kovařík – Bartoš, Mana, Františák, Mňačko. Rozhodčí: Machač – Měřička, Veselý, 100 diváků. Poteč: Kolařík – Juřica V., Juřica P., Rosner (60. Holba), Tvarůžek – Sukup (46. Mňačko), Fojtík, Františák, Bartoš – Svoboda, Mana (75. Procházka).

NÁVOJNÁ – POZLOVICE 6:0 (4:0)

Domácí od začátku jednoznačně hráli lepší kombinační fotbal a nedávali hostům moc šancí ke skórování. Trvalý tlak občas narušila nepřesnost nebo zbytečná ztráta míče Návojné. První gól padl po krásném centru obránce M. Vaňka, který hlavou přes gólmana uklidil do brány Řehák P. Druhý gól přidal vzápětí Lorenc po krásné střele. I třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat, po rohu se míč dostal k Jaroslavu Naňákovi, který obstřelil všechny hráče, co mu stáli v cestě i s gólmanem, a zvýšil už na 3:0. Návojnou ani pohodový náskok neuspokojil a do poločasu ještě stihla přidat jeden gól, kdy si za obranu naběhl Petr Holba a využil Machačovu přihrávku. Do druhého poločasu vstoupili domácí s cílem kontrolovat hru, čímž ale dovolovali pozlovickým dostat se trochu do hry. Když si toto domácí hráči uvědomili, začali opět útočit. Výsledkem bylo navýšení stavu až na konečných 6:0. Po pěkných akcích trefil Naňák podruhé v utkání a těsně před koncem završil výsledek Janáč.

Branky: Naňák J. 2, Janáč V., Řehák P., Lorenc, Holba. Rozhodčí: Hrnčiřík. Návojná: Řehák R.- Řehák M., Vaněk M., Janáč, Lorenc – Macháč, Řehák P., Šánek, Vaněk Martin – Holba P., Naňák Jaroslav. Střídali: Řehák Jiří, Naňák Jakub, Holba L.

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ B – DRNOVICE 5:4 (2:3)

Výrazně posílená rezerva Štítné začala skvěle a v 10. minutě vedla dvěma brankami Šenkeříka. Neuběhlo ani čtvrt hodiny a Drnovice otočily výsledek třemi góly ve svůj prospěch. Druhý poločas začala opět lépe Štítná a vyrovnala opět Davidem Šenkeříkem, který završil hattrick. Po chybě obrany se však opět prosadili hosté a po hodině hry se opět ujali vedení. Jenže od té doby panovali už jen domácí. Hosté po prostřídání ztratili šťávu a Krajíček střelou z patnácti metrů vyrovnal a Frýželka ze standardní situace zajistil vítězný gól.

Branky: Šenkeřík 3, Frýželka P., Krajíček – Pastorek 3, Zicha P. Štítná nad Vláří B: Malaník – Prešnajdr (Fagulec Jos.), Babulík Jindřich, Hnaníček Michal, Štěpaník – Šuráň Jiří, Krajíček, Frýželka, Polách – Šenkeřík (Hýbl), Babulík David (Liška Jaroslav). Trenér: Svárovský.

VLACHOVICE B – MIROŠOV 4:2 (1:1)

Mirošov se ujal v polovině prvního dějství vedení, ovšem tři minuty před odchodem do kabin vyrovnal Floreš. Po hodině hry šel však do vedení opět Mirošov, jenže o deset minut později vyrovnal z penalty nařízené za faul Gbelec. Vlachovice mohly poté rozhodnout, ale neproměnily několik šancí. Až v 80. minutě svou příležitost využil Dráblík a pět minut před koncem Kořének stanovil konečný výsledek.

Branky: Gbelec, Kořének, Froleš, Dráblík – Němeček, Zvonek. Rozhodčí: Zavadil. Vlachovice B: Bodlák – Kaša, Doruška, Šimoník, Jandík – Doruška, Kořenek, Gbelec, Pavlůsek – Olejník, Floreš. Střídali: Šimoník.

NEDAŠOVA LHOTA – NEVŠOVÁ 1:3 (1:1)

Na těžkém terénu se již ve 3. minutě ujala vedení Nedašova Lhota . Následně zahrozila i Nevšová, Tomšů však trefil jen břevno. Domácí byli nebezpeční v ofenzivě, ale jejich šance zlikvidoval Podušel. Naopak ve 20. minutě vyrovnal Šoman. I poté měli více ze hry domácí, kteří se snažili získat zpět vedení, což se jim nepodařilo.

Po přestávce Nevšová zařadila druhý rychlostní stupeň a Nedašova Lhota se více méně jen bránila. Po hodině hry dostal hosty do vedení hlavou Tomšů. O deset minut později byl faulován ve vápně Tomšů, jenž byl navíc při zákroku domácího hráče zraněn. Penalty se ujal Haviar, který se nemýlil.

Domácí se ještě snažili výsledek alespoň zkorigovat, přičemž nejnebezpečnější byli po rohových kopech. Vytoužené branky se ale nedočkali a po čtyřech letech si soupeř z Nedašovy Lhoty odvezl vítězství. Tento fakt podle webových stránek Nevšové neunesli domácí diváci, kteří při odchodu hráčů do kabin úderem pěstí do hlavy napadli fotbalistu hostů.

„Hráči Nevšové ale diváky provokovali, když jim tleskali u nosu a před očima. Došlo ke strkanici a fotbalista s číslem jedenáct udělal divadlo, když si lehl na zem. Pochopil bych, kdyby měli radost z výhry, ale tuhle komedii si mohli odpustit,“ poznamenal předseda Nedašovy Lhoty Josef Vaněk.

Branky: nehlášeno – Šoman, Tomšů, Haviar. Nevšová: Podušel – Topič, Srcháček, Kováč, Juriga, Čačko, Haviar, Munster T., Balon, Šoman, Tomšů. Střídali: Vašička, Zimolka, Munster P.

sk. B:
1. Nevšová 9 8 0 1 36:9 24
2. Poteč 9 6 2 1 32:18 20
3. Luhačovice B 9 5 1 3 23:23 16
4. Biskupice 9 5 1 3 17:19 16
5. Nedašova Lhota 9 5 0 4 35:24 15
6. Slopné 9 4 3 2 21:19 15
7. Vlachovice B 9 4 1 4 19:19 13
8. Pozlovice 9 3 4 2 17:17 13
9. Rokytnice 9 4 1 4 23:25 13
10. Návojná 9 4 0 5 20:19 12
11. Drnovice 9 2 3 4 15:21 9
12. Štítná n. Vl. B 9 3 0 6 14:23 9
13. Mirošov 9 1 2 6 14:24 5
14. Smolina 9 0 0 9 8:34 0