Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 5.kola B-mužstvo-III.B

9. 9. 2011

Návojná inkasovala těžký devítigólový direkt

Region – Těžký knokaut inkasovali fotbalisté Návojné od nováčka III. třídy skupiny B z Nedašovy Lhoty. Jeden z favoritů na postup se zatím trápí a v minulém kole inkasoval před vlastními fanoušky devět gólů. Nedařilo se ani Nevšové, která jasně podlehla luhačovické rezervě.

 
SKUPINA B

POTEČ – SMOLINA 6:1 (3:1)

Do utkání vstoupila lépe Poteč, Mňačko po čtvrthodině hry využil brejk a otevřel skóre. Na obranu Smoliny se valil jeden útok za druhým. Ve 25. minutě Mňačko se Svobodou prošli celou obranou až před gólmana Smoliny a Svoboda zvýšil do prázdné branky. Ve 40. minutě potečský Smolek využil svůj důraz v osobních soubojích a tvrdou střelou pod břevno přidal třetí gól. Minutu před koncem první půle přišla chyba domácího obránce, který stáhl v pokutovém území útočníka Smoliny a penaltu proměnil Barcuch – 3:1. Po přestávce se hra vyrovnala. Po hodině hry Smolek obloučkem trefil vzdálenější šibenici a Poteč již vedla – 4:1. V 73. minutě využil svůj únik po lajně Trčka a křížnou střelou k protější tyči vstřelil pátý gól. Chvíli před koncem obrana hostů opět zaváhala, Mňačko byl vyslán do brejku a stanovil konečné skóre. Poteč byla lepším týmem a zaslouženě vyhrála.

Branky: Smolek 2, Mňačko 2, Trčka, Svoboda – Barcuch. Rozhodčí: Ptáček, 130 diváků.

SLOPNÉ – POZLOVICE 1:1 (0:0)

Průměrné utkání, při kterém se domácí nedokázali vypořádat s tvrdou hrou hostů. Do vedení šlo Slopné v 68. minutě, kdy Žáček proměnil trestný kop z hranice velkého vápna. Hosté vyrovnali deset minut před koncem, když střelu po zemi tečoval Zoubek do protipohybu brankáře domácích. I když se domácí snažili strhnout vítězství na svou stranu, již se jim to nepodařilo.

Branky: Žáček L. – Zoubek. Rozhodčí: Liška. Slopné: Petráš – Chlud J., Trunkát J., Kozubík T., Trunkát E. – Malý, Outrata, Žáček, Bartoš – Mikulka, Chlud R. Střídali: Brunik, Váňa. Pozlovice: Vaškůj – Semela, Michálek, Adolt, Plášek – Zoubek, Hasoň, Hamouz, Jurák – Bernátek, Vrátník. Střídali: Coufalík, Kolář, Hájek.

ROKYTNICE – DRNOVICE 5:1 (0:0)

V prvním poločase obě mužstva neproměnila několik vyložených šancí. Rokytnice vstřelila dokonce i gól, který ovšem nebyl pro ofsajd uznán. Domácím dokonale vyšel nástup do druhého poločasu. Střídající Jan Řihák po rohovém kopu hlavou nekompromisně zavěsil. Poté se do listiny střelců zapsal dvakrát Pavel Hamalčík, z toho jednou z penalty, a bratři Antonín a Martin Goňovi. Rokytnice ve druhé půli Drnovice jasně přehrála snad i proto, že hosté dohrávali po dvojnásobném vyloučení o devíti. Domácí spálili ještě hodně tutovek. V úplném závěru potom vstřelil Zicha z penalty čestný gól Drnovic. Spokojení diváci i tak doprovodili domácí hlasitým potleskem.

Branky: Hamalčík 2, Řihák, Goňa A., Goňa M. – Zicha. Rozhodčí: Šulc. Rokytnice: Baklík – Kovařík, Vaňek, Bureš, Eliáš, Hamalčík, Saloky, Šuráň, Goňa M., Goňa A., Mikloš. Střídali: Řihák, Goňa T., Orgoník. Drnovice: Struška – Lukáš, Vlček T., Zicha, Šerý, Kostka, Vlček P., Junga, Ludík, Žák, Bodlák. Střídali: Lukáš, Vrána, Zicha.

BISKUPICE – MIROŠOV 3:1 (2:0)

Úvodní půlhodina přinesla pro diváky nudný fotbal bez vážnějších vzruchů, hra se odehrávala převážně ve středu pole. Jedinou výjimkou byla 10. minuta, kdy hbitý Maršovský unikl po křídle a jeho přihrávku poslal vysoko nad branku Kašpárek. Po půlhodině se už ale skóre měnilo. Domácí se postupným protiútokem dostali hlouběji na soupeřovu polovinu, přetažený centr si zpracoval Michna a jeho nepovedený nákop si k překvapení všech našel místo u zadní tyče. Za několik minut domácí špílmachr Tomáš Gajdůšek našel krásnou uličkou rozběhnutého Kašpárka, který sám před gólmanem znovu našel prostor nad horní tyčkou. Ve 40. minutě udeřili domácí podruhé, po kombinační akci se před branku dostal Tomáš Gajdůšek a usměrnil míč do sítě. V přestávce Biskupice v poklidu vedly i proto, že střeleckých pokusů hostů se diváci nedočkali. Po přestávce vyběhl na trávník zcela jiný Mirošov a diváci sledovali jeho snahu o zvrat. Ve 48. minutě ve výborné pozici jeden z útočníků Mirošova a o minutu později Kašpárek pokračovali v přestřelování brány z vyložených pozic. Hosté přitlačili a v 52. minutě přihrávku za obranu zužitkoval přízemní křížnou střelou Pecl. Obě mužstva se pak snažila o vstřelení důležité branky, více možností si vytvořili Biskupičtí, ale jejich koncovka byla vychýlená. V horkém počasí hostům docházely síly rychleji a pět minut před koncem přidal pojistku Talaš, který po rohu usměrnil míč hlavou do sítě.

Branky: Michna, Gajdůšek T., Talaš P. – Pecl. Rozhodčí: Dvořák, 50 diváků. Biskupice: Chaloupka J. – Novosad, Michálek M. – Maršovský, Důbrava, Vaculík, Krajča, Michna, Gajdůšek T., Gajdůšek J., Kašpárek. Střídali: Mikel, Talaš P., Michálek R.

LUHAČOVICE B – NEVŠOVÁ 4:1 (2:0)

Luhačovice začaly aktivně a v první čtvrthodině si vypracovaly několik šancí, které ovšem s přehledem vyřešil gólman hostů Podušel. V 18. minutě už ovšem udeřilo. Na volný přímý kop si naběhl Kovařík a hlavou otevřel skóre – 1:0. Nejen inkasovaný gól, ale i nepříjemné zranění Čačka zamávalo s Nevšovou. Domácí tlačili svého soupeře a po rychlé akci postupoval Červenka sám na Podušela, který jej ovšem vychytal. V 39. minutě se domácí radovali podruhé, když na roh vyskočil nejvýše Kuchař. Ve 43. minutě ještě napřáhl Haloda a orazítkoval břevno. Po přestávce Luhačovice vystřídaly a do hry se dostal po zranění navrátivší se Netík. Vstup se mu povedl báječně, jelikož v 50. minutě po rohu Halody nedal hlavou Podušelovi šanci. Domácí přestali hrát a do zápasu se čím dál víc dostávala Nevšová. V 65. minutě zachyboval Haloda a rychlý protiútok zakončil přesnou střelou kapitán Munster – 3:1. Domácí tato branka probudila a prakticky vzápětí vybídl Netík do sóla Košárka, kterého fantasticky vychytal Podušel. V 71. minutě se do sóla dostal opět Červenka, udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři, ale zakončil do boční sítě. Pár minut nato domácí vybojovali roh, na který vyskočil Kovařík, a hosty zachránil na brankové čáře Juriga. V 75. minutě se do šance dostal opět Červenka, jeho střelu vyrazil Podušel pouze na Hubáčka, který ve vyložené šanci přestřelil. V 81. minutě se domácí radovali počtvrté. Špatně zahraný ofsajd systém vystihl Hubáček, jeho střelu Podušel vyrazil na zcela volného Smištíka, který trefil odkrytou klec a uzavřel gólový výčet zápasu.

Branky: Kovařík, Kuchař, Netík, Smištík – Munster. Rozhodčí: Mikeska, 200 diváků. Luhačovice B: Novosád – Červenka Z., Kovařík, Košárek, Kunc, Slezák, Haloda, Červenka D., Kuchař, Hubáček, Smištík. Střídali: Galuška, Plášek M., Plášek P., Netík. Nevšová: Podušel – Haviar, Vašička, Balon, Munster, Čačko, Tomšů, Juriga, Zimolka, Srcháček. Střídali: Topič, Červenka, Botík.

NÁVOJNÁ – N. LHOTA 2:9 (0:6)

Derby mezi Návojnou a Nedašovou Lhotou se hrálo po dlouhé době a v okolí těžko hledat vypjatější utkání. Alespoň před zápasem tomu vše nasvědčovalo. Návojná jako loňský adept na postup a Lhota jako nováček v III. třídě měly být zárukou kvalitního fotbalu. Jenže papírový favorit z Návojné napsal katastrofický scénář. Po čtvrthodině hry domácí prohrávali 0:5 a o výsledku bylo rozhodnuto. Navíc Návojná i v dalších minutách zápasu pokračovala ve hře, kterou její fanoušci neviděli snad ani v tom nejhorším snu. Našly by se určitě i další výrazy pro předváděný výkon domácích, ale byla by to škoda tiskařského inkoustu. I přes zlepšený výkon v druhém poločase nedokázali domácí zabránit debaklu. Konečný výsledek 2:9 vypovídá o všem.

Branky: Machač O., Řehák J. – Vaněk V. 2, Vaněk J. 2, Bartošák, Vaněk D., Pacík, Novák, vlastní. Rozhodčí: Lebloch, ČK: Řehák. Návojná: Řehák R., Řehák M., Janáč, Lorenc, Vaněk M., Macháč O., Řehák P., Šánek, Surý, Řehák J. st., Řehák J. ml. Střídali: Vaněk Martin, Macháč P., Naňák.

ŠTÍTNÁ N. VL. B – VLACHOVICE B 2:1 (0:0)

Po bezbrankovém prvním poločase se rezerva Štítné dostala do vedení v 55. minutě Kořénkem. Deset minut před koncem navíc zvýšila Polákem, jenže Vlachovice se nevzdaly a v 86. minutě M. Horáčkem snížily. Domácí měli více ze hry, ale i Vlachovice si vytvořily šance a mohly myslet na body, jenže dvě velké možnosti promarnily.

Branky: Kořének, Polák – Horáček M. Rozhodčí: Walner. Vlachovice B: Bodlák M. – Jandík, Častulík, Šimoník A., Mikeska – Doruška M., Gbelec, Doruška (Horáček M.), Pavůlsek M. – Olejník, Obdal