Jdi na obsah Jdi na menu

Komentáře k zápasům 12.kola B-mužstvo-III.B

26. 10. 2011
SKUPINA B

SMOLINA – MIROŠOV 2:5 (1:3)

V souboji dvou výsledkově nejhorších týmů tabulky se mohla Smolina dočkat prvních podzimních bodů, jenže se jí to opět nepodařilo. První problém nastal ještě před začátkem utkání, kdy se domácí dozvěděli o absenci brankáře a do brány tak musel nastoupit stoper Sucháček. Smolina si tlakem v první čtvrthodině vybojovala několik slibných šancí. Branku se jí však podařilo vstřelit pouze jednou, když brankáři Mirošova vypadl míč po přímém kopu a do sítě jej dopravil Pykal. Poté se již domácí v koncovce trápili, čehož k obratu využil Mirošov. Nejprve po úniku vyrovnal Němeček, pak strhl vedení na stranu hostů přímým kopem Pecl. Do přestávky přidal ještě další trefu Rajzneuer a se Smolinou to vypadalo zle. Po změně stran se tvář hry příliš neměnila a Mirošov tahal za delší provaz. Ve vyložených šancích však pokaždé selhal. Když se podařilo z voleje Houserovi snížit na 2:3, začali se domácí opět nadechovat. Stálý tlak si však Smolina vytvořit nedokázala a po riskantním ofenzivním závěru do její sítě mířili ještě Frajt a podruhé Němeček. Mirošov si tak z nedaleké Smoliny odvezl tři body, a domácí tak na své vůbec první dále marně čekají.

Branky: Pikal, Houser – Němeček 2, Pecl, Raisnauer, Frajt. Rozhodčí: Zikmund. Smolina: Sucháček P. – Pechanec, Pykal, Sába, Chovanec, Barcůch Jan, Houser, Vaculín, Vlček, Ročák, Bosák. Mirošov: Procházka – Frys, Sucháček, Pecl, Obadal, Němeček, Matějíček, Frajt, Prášil, Zvonek, Kořenek.

DRNOVICE – NEVŠOVÁ 0:2 (0:1)

Obě mužstva předváděla od počátku bojovný fotbal se šancemi na obou stranách. Drnovicím však chybělo více důrazu při zakončení. První branku vstřelili hosté po rohu, když se nepodařilo domácím vykopnout míč z vápna. Domácí ale nesklopili hlavu a nadále se snažili ohrožovat branku soupeře. Neujala se však dalekonosná střela M. Lukáše ani J. šance Vlčka. Po přestávce pokračovaly oba týmy ve stejném výkonu. Podle Drnovických však byla hra často přerušována hlavním rozhodčím Kolářem, který velmi necitlivě posuzoval některé zákroky. Vše vyvrcholilo v 65. minutě, kdy byl za údajné řeči vyloučen jeden z Drnovických. O několik minut později domácí inkasovali podruhé. V závěru si sudí neodpustil podle domácích nesmyslně vyloučit ještě jednoho jejich hráče. Ač tedy dohrávali v devíti, dokázali favorita potrápit.

Branky: Topič, Tomšů. Rozhodčí: Kolář. Drnovice: Struška M. – Lukáš L., Vlček M., Šerý, Kostka – Vlček T., Vlček J., Lukáš M., Ludík J., – Pastorek, Žák.

POZLOVICE – NEDAŠOVA LHOTA 3:2 (1:1)

Pozlovičtí chtěli po sérii remíz bodovat naplno a do utkání vstoupili aktivněji. Brzy vstřelili i první gól, ovšem do vlastní sítě po prodlouženém míči za záda bezmocného brankáře. O několik minut později Vrátník střelou k tyči vyrovnal. Zbytek poločasu pak probíhal bez vážnějších šancí, více ze hry ale měli hosté. Druhá půle přinesla nejprve gól Adámka, který hlavou přehodil gólmana hostů. V 70. minutě přišla nejkrásnější akce zápasu – domácí kapitán Vrátník obehrál několik obránců soupeře a nedal šanci ani gólmanovi – 3:1. Napodobit ho chtěl deset minut před koncem Adámek, chybělo však to hlavní – trefit bránu. Místo pojistky přišel trest – hosté snížili z penalty Šerým. Na vyrovnání však již čas neměli, a body tak zůstaly Pozlovicím.

Branky: Vrátník 2, Adámek – Šerý, vlastní. Rozhodčí: Macháč. Pozlovice: Vaškůj – Divila, Michálek, Bernátek, Plášek – Zoubek, Coufalík, Adámek, Hanák – Vrátník, Jurák. Střídali: Kubáček, Hasoň, Bartončík.

POTEČ – VLACHOVICE B 2:1 (1:1)

Do utkání lépe vstoupili fotbalisté Poteče, které dostal v 10 minutě do vedení po krásné kombinační akci Sukup – 1:0. Po úvodním nátlaku se hra ale vyrovnala. Ve 25. minutě mohli hosté vyrovnat podle Potečských ze sporné penalty. Domácí brankář Kolařík ale Obadala vychytal. Po půlhodině hry Vlachovičtí přece jen vyrovnali, když po rychlém brejku Obadal přešel přes domácí obranu a vyrovnal – 1:1. Ještě do přestávky mohli jít hosté dokonce do vedení, jenže míč skončil pouze na břevně. Po přestávce se hrál vyrovnaný fotbal, Poteči se nedařila kombinační hra. Vítězství domácím vystřelil až pět minut před koncem zápasu Mana, který dorazil míč po nacvičeném signálu.

Branky: Sukup, Mana – Obadal. Rozhodčí: Ruman Josef. Poteč: Kolařík – Juřica V., Svoboda, Rosner (72. Žáček), Tvarůžek – Sukup (45. Trčka), Františák, Bartoš, Fojtík – Mňačko (70. Procházka), Ma­na.

SLOPNÉ – ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ B 4:0 (3:0)

Do utkání vstoupilo lépe Slopné, které si vypracovalo dvě slibné příležitosti, které ale Šůstek neproměnil. Dočkalo se v 9. minutě, kdy Jan Chlud hlavou po rohovém kopu dostal domácí do vedení. Rezerva Štítné nad Vláří měla šanci na vyrovnání ve 25. minutě, kdy se její útočník zjevil sám před brankářem, ale uklouzl. Z následného autu navíc nastřelili hosté tyč. Slopné ve 33. minutě využilo další roh, když hlavičku vykopl brankář Štítné pouze před sebe a Šůstek míč dorazil do sítě. Pět minut před přestávkou vyrazil nohou pěknou akci hostů brankář soupeře, když se útočník prosadil hned přes dva obránce. Ve 44. minutě po akci Žáčka se ale opět prosadil Šůstek a zvýšil na 3:0. Po přestávce měli domácí několik dalších pěkných akcí, které však v síti neskončily. Dočkali se až po hodině hry, kdy Žáček hlavou umístil k tyči nakopávaný míč z poloviny hřiště. Brankář hostů také zahrával i několik kopů ze své poloviny hřiště, kde útočníci hrozili hlavičkami. V posledních několika minutách mohli domácí svůj náskok zvýšit, ale trestuhodně neproměnili ani dvě akce tři na jednoho. V poslední minutě ještě neproměnil tutovku Šůstek.

Branky: Šůstek P. 2, Žáček L., Chlud Jan. Rozhodčí: Měřička. Slopné: Petráš – Chlud Jan, Trunkát Josef, Kozubík, Chlud Jaroslav – Chlud R., Mikulka, Outrata, Trunkát Evžen – Žáček, Šůstek. Střídali: Brunik, Malý, Váňa.

ROKYTNICE – NÁVOJNÁ 0:3 (0:1)

Návojná se již v 5. minutě ujala vedení, když Řehák utekl domácí obraně a lobem z nulového úhlu překonal brankáře Baklíka. Předtím ovšem Rokytnice neproměnila dva brejky. Ve druhé půli domácí opět neuhlídali začátek a hostujícího Vaňka – 2:0. Poté přidal třetí gól Janáč a domácí diváci pomalu opouštěli místní stadion. Bylo to smutné loučení Rokytenských fotbalistů s podzimní sezonou na domácím hřišti.

Branky: Řehák P., Vaněk M., Janáč V. Rozhodčí: Ptáček. Rokytnice: Baklík – Kovařík, Vaněk, Goňa T., Řihák, Orgoník, Hamalčík P, Saloky P., Goňa M., Eliáš, Goňa A. Střídali: Saloky O., Plášek. Návojná: Surý – Šánek J., Řehák M., Vaněk Mil., Řehák J., Řehák P., Janáč V., Vaněk Martin, Šánek P., Naňák, Macháč. Střídali: Řehák B., Řehák B., Holba.

BISKUPICE – LUHAČOVICE B 2:5 (0:2)

V mrazivém nedělním odpoledni viděli diváci dramatický zápas a pohledné góly na obou stranách. Luhačovice posílené hráči A týmu měly raketový start. Již ve 2. minutě využily nedůslednosti v obraně a s pomocí tyče dopravily míč do brány. O čtyři minuty později napálil z 25 metrů odražený míč luhačovický středopolař a parádně jej uklidil za záda biskupického gólmana. Tato ledová sprcha poznamenala výkon domácích a hosty zklidnila. Zbytek poločasu se odehrával mezi oběma šestnáctkami. Ještě před přestávkou orazítkoval tyč Krajča. Po přestávce nastoupily Biskupice jako vyměněné a bojovností si vynutily převahu. Odměnou za snahu byl gól Gajdůška v 57. minutě z přímého kopu. Po hodině hry si spravil chuť Krajča a dalekonosnou střelou zařídil vyrovnání. Poté zabrali i hosté a hrál se běhavý fotbal znovu bez vážnějších možností. Rozhodnutí padlo v 74. minutě, kdy přesný centr usměrnil z voleje opět hráč Luhačovic. Za další tři minuty si centr od postraní čáry srazil do vlastní brány předstoper domácích a utkání se již jenom dohrávalo. Závěrečná branka do rozhozené obrany domácích podtrhla konečný účet zápasu.

Branky: Gajdůšek T., Krajča – Bernátek 2, Zicha, Polách, vlastní. Rozhodčí: Goňa, 80 diváků. Biskupice: Tomala – Michálek R. – Michálek M., Maršovský, Skovajsa, Vaculík, Krajča, Michna, Gajdůšek T., Talaš P., Kašpárek. Střídali. Důbrava, Talaš R., Jančář.

1. Nevšová 12 11 0 1 49:12 33
2. Poteč 12 8 2 2 40:24 26
3. Slopné 12 7 3 2 31:21 24
4. Biskupice 12 6 2 4 25:26 20
5. Nedašova Lhota 12 6 1 5 44:31 19
6. Luhačovice B 12 6 1 5 30:32 19
7. Návojná 12 6 0 6 28:23 18
8. Pozlovice 12 4 6 2 25:24 18
9. Rokytnice 12 5 2 5 28:31 17
10. Vlachovice B 12 4 2 6 26:30 14
11. Drnovice 12 3 3 6 22:30 12
12. Štítná n. Vl. B 12 3 1 8 16:32 10
13. Mirošov 12 2 3 7 22:34 9
14. Smolina 12 0 0 12 12:48 0