Jdi na obsah Jdi na menu

TJ ŠTÍTNÁ n. VL. – CHROPYNĚ 5 : 3 (2 : 1)

4. 6. 2018

Mistrovské utkání: TJ ŠTÍTNÁ n. VL. – CHROPYNĚ 5 : 3 (2 : 1)

Sestava TJ Štítná: Vaculík – Krůžela R. (28. Hrnčiřík Š.), Sloboda P., Chovančík T., Chovančík V. – Liška J., Spáčil J., Maniš M., Liška T. (78. Králík M.) – Smolka S. (65. Chovančík L.), Hrnčiřík J. (85. Černý M.) 

Branky: 2. a 31. Smolka, 71. Maniš M, 80. Liška T., 81. Králík M.

Scházeli: Kořenek D., Zvonek L.

Hned v úvodu zápasu jsme šli do vedení. Ve 2. minutě po solidní akci na pravé straně a pohotovém zakončením Smolky S. na první tyči. V 18. minutě soupeř poslal do naší šestnáctky nenápadný centr a po špatné komunikaci našeho stopera a brankáře bylo srovnáno na 1 : 1. Zbytek poločasu se hrál vyrovnaný zápas, přičemž soupeř byl fotbalovější. Nám vázla kombinace, špatně jsme bránili střed pole a nedařilo se nám udržet míč na soupeřově polovině. Ve 31. minutě jsme kousek za půlkou rozehrávali přímý kop, kterým Spáčil J. našel nekrytého Smolku S., a vedli jsme 2 : 1. 

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Soupeř byl lepší na míči a lépe kombinoval, my jsme mu to usnadňovali naším špatným bráněním a nedostupováním hráčů, hlavně uprostřed hřiště. A tak přišel trest. 51. minuta přinesla rychlou kombinaci soupeře na pravé straně a křižnou střelu na druhou tyč – 2 : 2. Soupeři narostla křídla a byl lepším týmem. Navíc v 65. minutě podběhl míč Liška J. a ve snaze zabránit soupeři ve skórování fauloval a kopala se penalta, kterou hosté proměnili – 2 : 3.

Nepříznivý stav nás vyburcoval a zmobilizoval k obratu. Je nutno dodat, že soupeři pomalu, ale jistě začaly docházet síly. V 71. minutě po závaru v soupeřově šestnáctce dorážel do prázdné branky Maniš M. – 3 : 3. V 78. minutě zahodil více než 100 % šanci Hrnčiřík J. V 80. minutě Maniš M. chytře vysunul Lišku T. a opět jsme vedli – 3 : 4. 81. minuta po střele Králíka M. znamenala definitivní zlom v zápase a také naše trochu utrápené vítězství