Jdi na obsah Jdi na menu

MORKOVICE - TJ ŠTÍTNÁ n. VL. 3 : 1 (2 : 1)

12. 6. 2018

Mistrovské utkání: MORKOVICE - TJ ŠTÍTNÁ n. VL. 3 : 1 (2 : 1)

Sestava TJ Štítná: Marcaník M. – Králík M. (60. Holba), Sloboda P. (80. Krupík), Chovančík L., Chovančík V. – Liška J., Spáčil J., Hrnčiřík Š., Liška T. (85. Černý M.) – Hrnčiřík J., Maniš M. 

Branky: 40. Hrnčiřík J.

ŽK: 30. Sloboda 

Scházeli: Kořenek D., Zvonek L., Smolka S., Chovančík T., Šánek J., Vaculík P., Krůžela R.

Zápas ovlivnili dvě rychlé branky v úvodu prvního poločasu (v 10. minutě), které jsme inkasovali po našich hrubých chybách. Nejprve naše obrana nezachytila náběh domácího útočníka za jejich záda, ten postupoval sám na branku a obešel i našeho brankáře – 1 : 0. Ihned po rozehrávce obdržené branky náš brankář tak dlouho otálel s odkopem, až mu ho domácí hráč sebral a do prázdné branky zvyšoval na 2 : 0. Než jsme se vzpamatovali ze strašidelné 10. minuty, měl soupeř ještě jednu stoprocentní šanci. V 17. minutě domácí hráč hlavičkoval z malého čtverce sám, naprosto nekrytý, ale Marcaník M. předvedl skvělý postřeh a šanci mu zmařil. Zbytek poločasu se hrál naprosto vyrovnaný zápas, přičemž šance jsme měli už jen my. Nejprve v 19. minutě nebezpečně vystřelil Liška T., ale brankář jeho střelu vytěsnil na roh. Ve 26. minutě po rohovém kopu Hrnčiřík J. z malého vápna přestřelil branku. Ve 32. minutě postupoval zcela sám na domácího brankáře Maniš M., ale jeho zakončení chyběla razance. Tak až 40. minuta přinesla snížení stavu, kdy se hlavou na druhé tyči prosadil Hrnčiřík J. – 2 : 1.

Druhý poločas jsme byly fotbalovější, ovládli jsme střed pole a byly jsme častěji na míči než domácí. Pokud ale jde o šance, tak za zmínku stojí snad jen únik Lišky J., který postupoval ze strany sám na branku, ale tu přestřelil. Spoustě dalších náznaků příležitostí chyběla kvalitní finalizace. S postupem času ve snaze o vyrovnání jsme začali hrát více na riziko, a tak se otvíraly skulinky v naší obraně. Domácí se ale do šance dostali jen v 70. minutě, kdy Marcaník M. předvedl dva skvělé zákroky. Na konečných 3 : 1 domácí zvyšovali až v 81. minutě po chybné rozehrávce naší obrany před pokutovým územím.