Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení podzimu od trenérů mužstev

Na závěr podzimní části sezóny  jsme se zeptali trenérů všech mužstev a předsedy TJ na několik otázek,a zde jsou jejich odpovědi:

 

 

Ladislav Hnilo ,předseda výboru TJ Štítná:

 

Jak  hodnotíte podzimní část soutěže?

 

Už dlouho ve Štítné nebylo, aby začali všechny týmy v krajském přeboru, vím , že udržet se v krajském přeboru nebude lehké, ale jsem optimista a myslím si, že na to momentálně máme , tak proč si to nezkusit a nezabydlet se v přeboru nastálo.

 

S čím jste byl spokojen?

 

Jsem velmi spokojen s nasazením a podle mne velmi dobrým vedením všech našich trenérů, kteří se snaží i v horších chvílích povzbudit hráče do dalších zápasů a díky tomu zdvihat sebevědomí, že do krajského přeboru patříme.

 

S čím jste nebyl spokojen?

 

Pořád je co zlepšovat, ale co mne asi nejvíc mrzí, že chodí málo diváků a úplně nejvíc to, že z těch co přijdou, tak se někteří snaží různými způsoby vyhýbat platbě vstupného, proto bych chtěl ostatním divákům poděkovat za jejich přízeň a dodržování dobrých mravů  :) 

Co musíte zlepšit?

 

Byl bych rád kdyby se ještě více zlepšila komunikace a pomoc mezi jednotlivými týmy, byl bych rád, abychom fungovaly jako klub a ne jako jednotlivé týmy.

 

Kdo si zaslouží Vaši pochvalu?

 

  Pro mne by bylo jednodušší napsat kdo si pochvalu nezaslouží, ale těch naštěstí moc není, a ani je jmenovat nebudu. Samozřejmě jsou mezi námi v klubu členové (hráči), kteří pro klub odvádějí víc než třeba jiní, ale já chci momentálně pochválit všechny, co se jakýmkoli způsobem podílejí na chodu našeho klubu. Děkuji.

 

 

Jaká bude příprava na jarní část soutěže a na co se zaměříte?

 

Jarní příprava bude v režii trenérů, my se budeme snažit v rámci možností vytvořit podmínky, aby příprava měla pozitivní vliv na jarní část soutěže.

 

 

Co vzkážete štítenskému  divákovi  ?

 

Štítenskému divákovi, bych vzkázal, přijďte se podívat na štítenský fotbal a to na všechny mužstva, od žáčků až po muže, hráči Vaši přítomnost určitě ocení skvělým výkonem, a když ne tak věřte ,že každý hráč chce pro Štítnou udělat maximum.


Všem vám přeji do nového roku vše nejlepší a hráčům hodně úspěchů ,aby štítenský fotbal dál dělal radost všem ,kteří fandí TJ Štítná.

 

Ladislav Hnilo ,předseda TJ

 

 

 

Pavel Vaculík ,trenér A mužstva:

 

Jak  hodnotíte podzimní část soutěže?

 

Hned první zápasy v K.P. ukázaly jak je tato soutěž kvalitní. Asi největší rozdíl oproti 1.A je, že soupeř trestá každou malou chybu gólem. My jsem do prvních zápasů nastoupili s očekáváním ale bez patřičné pokory k soupeřům. A taky tak prví zápasy vypadaly. Naštěstí jsme tomu nepodlehli, dál poctivě trénovali a postupně jsme začali naše výkony zlepšovat. V závěru podzimu  se nám podařilo vyhrát 3x po sobě. Bylo to cítit jak v kabině tak i na hřišti. Avšak poslední zápas ač to v první půli nevypadalo pro nás skončil špatně. Nebýt tohoto 45minutového výpadku, tak jsme mohli být celkem spokojeni.

 

S čím jste byl spokojen?

 

 Jedna z mála radostí je, že jsme celý podzim nedostali červenou kartu.

 

S čím jste nebyl spokojen?

 

Já osobně, hlavně na začátku jsem nebyl spokojen s přístupem některých hráčů, hlavně v obraně jsme dělali velké množství chyba, proto jsme dostávali dost gólů. Taky mě mrzí domácí zápasy, ve kterých jsme nehráli špatně a přesto jsme prohráli, jak už jsem zde zmiňoval o výsledku rozhodovaly malé chyby, které soupeř trestal.

 

Co musíte zlepšit?

 

Musí se zlepšit hra celého týmu komplexně, hlavně nedostávat laciné branky a zvětšit procento využitých gólových příležitostí. 

 

Kdo si zaslouží Vaši pochvalu?

 

Celé mužstvo, ale jen v některých zápasech.



Jaká bude příprava na jarní část soutěže a na co se zaměříte?

 

Příprava bude 12-ti týdenní. Počítáme se soustředěním, chceme odehrát zhruba 7 přípravných zápasů. Začátek přípravy bude věnován fyzičce, a poté přejdeme na technicko-taktickou část.

 

 

Co vzkážete štítenskému  divákovi  ?

 

Ve Štítné hrajeme jen se svými odchovanci, nemáme postahované hráče z okolí, jako to má většina mužstev K.P.. Proto bych chtěl aby Naši fanoušci nám odpustili chyby, které já nebo hráči během podzimu udělali a dál chodili podporovat náš nově se tvořící mladý mančaft. Snad se jim za to v dalších zápasech.

 

S pozdravem Vaculík Pavel St.

 

 

Rostislav Holba  ,trenér B mužsva:

 

Jak  hodnotíte podzimní část soutěže?

 

Myslím,že se nám velmi dobře vyvedl úvod soutěže,kdy jsme zvládli první tři utkání a mužstvo získalo sebevědomí a  v dalších zápasech to bylo znát! Přišly dobré výkony a proto také dobré výsledky. Bohužel v závěru podzimu bylo toho sebevědomí až příliš,příšlo podcenění soupeřů  a to se také podepsalo na výsledcích. Z pohledu celé podzimní části soutěže si myslím ,že hodnocení vyznívá velmi kladně.

 

S čím jste byl spokojen?

 

Z mé strany je určitě velká spokojenost z přístupem hráčů ,jak v tréninku ,tak i v zápasech..Mužstvo vytvořilo tým  a dobrá atmosféra v mužstvu se projevila na výkonech.Za to patří hráčům velké poděkování.

  

S čím jste nebyl spokojen?

 

Jak jsem předeslal, nespokojenost se týká posledních tří zápasů. Velké sebeuspokojení a přílišná sebedůvěra nás stála body a možná i vedení v soutěži. S tím určitě spokojeni být nemůžeme ,jak já tak i vedoucí mužstva Karel Chromáček.



Kdo si zaslouží Vaši pochvalu?

 

Pochvalu si zaslouží všichni hráči ,kteří v průběhu podzimu nastoupili a bylo jich celkem 37.Měl bych určitě zvlášť poděkovat hráčům A mužstva hráčům dorostu,kteří nám během podzimu pomáhali.Nejvíce si u nich cením ,že zapadli do našeho kolektivu a ztotožnili se s ním a také s cílem uhrát po podzimní části  umístnění do třetího místa.

 

 

Jaká bude příprava na jarní část soutěže a na co se zaměříte?

 

Myslím ,že vcelku náročná a zajímavá .Bude záležet na možnostech jednotlivých hráčů.Máme v plánu i poměrně náročné zimní soustředění v kopcovitém terénu.

 

 Co vzkážete štítenskému  divákovi  ?

 

Divákům ,bych chtěl poděkovat za hojnou účast na utkáních a jejich vesměs objektivní hodnocení výkonů mužstva i jednotlivých hráčů.Jak vedení mužstva ,tak i samotní hráči si podpory velmi cení. Doufám, že v jarní části soutěže diváci pomůžou týmu navázat na vydařený podzim.

 

 

Jiří Šuráň ,trenér dorostu:

 

Jak  hodnotíte podzimní část soutěže?

 

Podzimni část hodnotím pozitivně. Dali jsme si jako nováček soutěže za cíl 18 bodů. I přes obrovské problémy se zraněními během celého podzimu jsme získali 19 bodů,takže cíl jsme především díky skvělému závěru splnili.

S čím jste byl spokojen?

 

Spokojen jsem rozhodně byl s letní  přípravou a treninkovou morálkou během ní. Velice mě potěšil i styl,jakým jsme poráželi tabulkově níže postavené soupeře a že jsme dokázali hodně potrápit i soupeře ze špice.

 

S čím jste nebyl spokojen?

 

Nespokojen jsem byl během z naší strany psychicky nezvládnuteho zápasu v Bojkovicích.

Co musíte zlepšit?

 

Jednoznačně bránění standartních situací.

 

Kdo si zaslouží Vaši pochvalu?

 

Nerad vyzdvihuju jedince nad kolektiv,takže jmenovitě chválit nebudu. Pochvalu zaslouží celý tým za to,jak se popral s absencemi během podzimu a nakonec skončil daleko od sestupových vod.

 

Co vzkážete štítenskému  divákovi  ?

 

Štítenským fanouškům bych vzkázal,aby dál věřili a hlavně fandili všem našim mužstvům - letos je to zapotřebí víc než kdykoliv předtím.





Zdeněk Šebák ,trenér Starších žáků:

 

 

 

 

Jak  hodnotíte podzimní část soutěže?

 

Soutěž jsme začali velmi nešťastně .první dva zápasy doma jsme prohráli s hrozivým skóre 2:14.Po prázdninách si mužstvo tzv. sedlo a začalo dělat výsledky .V této soutěži jsme byli jediným mužstvem ,které čerpalo pouze ze svých hráčů a konečný zisk 18 bodů je už z tohoto důvodu vynikající. Můžu prohlásit ,že nás ani jedno mužstvo nebylo schopno  herně přehrát.Z pěti zápasů venku jsme prohráli v normální hrací době pouze ten poslední na Baťově.Mužstvo zahrálo velmi dobré zápasy doma s Bystřicí ,Uherským Brodem a Rožnovem.Venku byl asi nejlepší zápas v Kunovicích  a také zápas na Vsetíně.

 

S čím jste byl spokojen?

 

S týmovým duchem.

Mužstvo hrálo  jako tým v každém zápase ,což vždy ocenili nejen naši věrní diváci ,ale také soupeři.

 S předvedenou  hrou.

Byl jsem velmi spokojen, že si hráči tréninkové návyky přenesli i do zápasů

Mužstvo samozřejmě mělo nejlepšího hráče soutěže (a to je bez debat) Patrika Malaníka, ale i takový hráč by se sám neprosadil bez ostatních hráčů.

 

S čím jste nebyl spokojen?

 

Asi s …nevím ,na tuto otázku asi nemám odpověď.



Co musíte zlepšit?

 

Přístup některých hráčů k tréninku.Není možné,aby téměř celé mužstvo trénovalo 2-3 týdně a někteří jedinci si příjdou zatrénovat jenom ,když mají náladu – že jo „Sančís“?

 

Kdo si zaslouží Vaši pochvalu?

 

Samozřejmě ,že Patrik Malaník. Možná ,že to mu nebudou někteří věřit ,ale jeho na svůj věk až dospělý přístup k zápasům a tréninku mně jako trenérovi  v mnohém usnadnil pozici.Další,které musím určitě vzpomenout jsou  Martin Černý ,Kuba Pippal a David Struhař.Výborné výkony předváděli také :Dominik Hnilo,Vlasťa Ujčík a velmi šikovné holky Jana Juřenčáková a Katka Hnilová.Musím vzpomenout i  ostatní:Ondra Hrnčiřík,Tomáš Hatlas,Ondra Hnilo,Pája Fryželka,David Hoňák,Tomáš Rak,Zdeněk Šimoník,Natálka Kujová a Mates Fagulec, protože jak jsem už dříve uvedl starší žáci působili ve všech zápasech jako tým ,který svou bojovností udivoval soupeře.

 

Jaká bude příprava na jarní část soutěže a na co se zaměříte?

 

Jak už jste se jistě dozvěděli , od prosince jsem se stal novým trenérem dorostu.Za mě mužstvo přebírá Pavel Fryželka. Věřím ,že se mu s mužstvem bude dařit a že do  mužstva a do tréninku přinese nové nápady ,ke zlepšení jak hráčů samotných ,tak i celého mužstva.

 

Co vzkážete štítenskému  divákovi  ?

 

Musím poděkovat všem ,kteří nám drželi palce .Zvláště pak rodičům ,kteří s námi jezdili i na venkovní zápasy.Podpora manželů Pippalových, Juřenčákových, Horňákových, Fagulcových,  Malaníkových, Hnilových, pana Stanislava Struhaře (když byl s námi na zápase venku ,tak jsme neprohráli) a ostatních fanoušků, hráčům velmi pomáhala.Doufám,že všichni fanoušci budou dál dětem držet palce.

Na závěr musí přijít také poděkování výboru   TJ Štítná a  panu  Janovi Černíčkovi ,který se staral o přípravu brankářů.

Další poděkování patří panu Jendovi Hrnčiříkovi -Eurocorp ,který se velkou měrou podílel na zlepšení materiálového zabezpečení žákovských mužstev.